-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 29

I.Degutienė: partijos komiteto sprendimas dėl V.Navicko turi būti persvarstytas

Seimo pirmininkė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) vadovo pavaduotoja Irena Degutienė sako, kad valdančioji partija nesutinka su Priežiūros komiteto sprendimu dėl Vilniaus mero Viliaus Navicko, todėl jis privalo būti persvarstytas.
Naujasis Vilniaus savivaldybės meras Vilius Navickas
Vilius Navickas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Parlamento vadovė sakė, kad Priežiūros komiteto sprendimai neturi būti tapatinami su visos partijos nuomone. Anot I.Degutienės, tarp suvažiavimų aukščiausias partijos organas – taryba – visos partijos vardu pareiškė nesutinkanti su komiteto sprendimu, pagal kurį sostinės mero V.Navicko narystė partijoje buvo sustabdyta, o jo oponentas savivaldybės kontrolierius Šarūnas Skučas, prabilęs apie mero spaudimą, pašalintas iš jos.

„Buvo priimtas sprendimas pasiūlyti Priežiūros komitetui iš naujo peržiūrėti šį klausimą. (...) Noriu pabrėžti, kad tarybos sprendimas turės būti įvykdytas ir tada bus aišku. Nežinau, kaip persvarstys Priežiūros komitetas, bet kad jie privalo persvarstyti, yra faktas“, – interviu Žinių radijui trečiadienį kalbėjo I.Degutienė.

Manau, kad Priežiūros komiteto pirmininkas, atsisakantis tai daryti, ką spaudoje skaičiau, tikrai viršija savo įgaliojimus ir tokiais pareiškimais kenkia partijai, – sakė Seimo pirmininkė.

„Manau, kad Priežiūros komiteto pirmininkas, atsisakantis tai daryti, ką spaudoje skaičiau, tikrai viršija savo įgaliojimus ir tokiais pareiškimais kenkia partijai“, – sakė Seimo pirmininkė.

Ji pabrėžė, kad „kai kurie partijos kolegos klysta tapatindami Priežiūros komitetą su Konstituciniu Teismu“. Tokį palyginimą buvo išsakęs TS-LKD pirmininkas premjeras Andrius Kubilius.

Premjeras kalbėdamas apie sprendimą dėl V.Navicko sakė jo nekvestionuojantis, vadino jį sąžiningu ir teisingu, tik galbūt politiškai neišmintingu.

I.Degutienė, be kita ko, pabrėžė, kad tarybos posėdyje savaitgalį buvo nuspręsta tobulinti partijos įstatus, nes šiuo metu pagal juos tarybos sprendimas Priežiūros komitetui nėra privalomas.

BNS turimas garso įrašas atskleidė, kaip meras V.Navickas, rugsėjo pradžioje susitikęs su Š.Skuču, „mokė“ kontrolierių daryti tyrimus, palankius valdančiajai koalicijai.

Įraše girdėti, kaip V.Navickas per pokalbį su partijos kolega sako, kad nurodymą, kuris naudingas valdančiajai Tėvynės sąjungai, savivaldybės kontrolieriai gali atlikti per tris dienas, o nurodymą, kuris naudingas paksininkams, galima nagrinėti ir trejus metus.

Už pokalbio įrašymą slapta ir jo paviešinimą Priežiūros komiteto sprendimu Š.Skučas pašalintas iš TS-LKD, tuo metu V.Navicko narystė partijoje buvo sustabdyta su galimybe ją atnaujinti po metų.

Komiteto sprendimas yra galutinis, tačiau dėl tokio komiteto sprendimo partijoje kilo nepasitenkinimas.

V.Navickas anksčiau siekė, kad Š.Skučas būtų atleistas iš savivaldybės kontrolieriaus pareigų, tačiau savivaldybės taryba atsisakė šį klausimą įtraukti į posėdžio darbotvarkę. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius