-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 07 13

Į Europos Audito Rūmų narius siūloma L.L.Andrikienė: man padės patirtis EP

Patirtis dirbant Europos Parlamente (EP) leidžia gerai suprasti Europos Audito Rūmų darbo specifiką, sako į šios institucijos nares siūloma Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkė konservatorė Laima Liucija Andrikienė.
Laima Liucija Andrikienė
Laima Liucija Andrikienė / Pauliaus Peleckio / BNS nuotr.

Trečiadienį Seimui pristatyta kandidatė teigė, kad anksčiau aktyviai domėjosi Europos Sąjungos (ES) biudžeto vykdymu ir kitais su juo susijusiais klausimais.

„Penkerius metus buvau EP Biudžeto komiteto narė ir tai yra komitetas, kuris pateikia daugiausiai užklausų ir klausimų Audito rūmams dėl ES biudžeto vykdymo, dėl atskirų politikų vykdymo, ar tikslai buvo pasiekti, ar pridėtinė vertė sukurta, kaip panaudotos lėšos, skirtos tai politikai vykdyti. Man asmeniškai teko balsuoti skiriant rūmų narius“, – atsakydama į parlamentarų klausimus kalbėjo L.L.Andrikienė.

Paprašyta įvardyti savo santykį su auditu, kandidatė atsakė, ką jį atlieka profesionalūs auditoriai.

„Audito rūmuose dirba beveik 900 žmonių. Profesionalių auditorių ten yra didžioji dalis, jie priklauso konkretiems direktoratams, kuriems vadovauja direktoriai, ir paprastai auditą vyksta atlikti 2-3 auditoriai į kurią nors ES instituciją ar valstybę narę“, – aiškino L.L.Andrikienė.

„Aš esu ekonomistė, matematikė ir ekonomikos ir finansų klausimai man niekada nebuvo svetimi“, – pridūrė kandidatė.

L.L.Andrikienė tikino nežinanti, kas ją pakeistų Užsienio reikalų komiteto pirmininko poste.

„Aš nežinau, kas bus komiteto pirmininkas, jeigu jūs pritarsite mano kandidatūrai. Seime yra nemažai patyrusių politikų, turinčių pakankamai užsienio politikos žinių ir suvokimo ir supratimo apie užsienio politiką apskritai. (...) Nuoširdžiai sakau, kad nežinau pavardės, kas bus naujasis komiteto pirmininkas, juo labiau, kad tai ir derybų objektas“, – sakė L.L.Andrikienė.

Jos kandidatūrai praėjusią savaitę pritarė Vyriausybė. Politikę į pareigas teikė premjerė Ingrida Šimonytė, Seimui ją pateikė prezidentas Gitanas Nausėda.

L.L.Andrikienė į šią poziciją siūloma gegužę pasibaigus buvusio šalies atstovo Rimanto Šadžiaus kadencijai.

Jos kandidatūra dar bus svarstoma Seimo komitetuose ir tik vėliau bus balsuojama dėl pritarimo.

Galutinį sprendimą dėl Audito Rūmų narių skyrimo šešerių metų kadencijai, pasikonsultavusi su Europos Parlamentu, priima Europos Sąjungos Taryba.

Liuksemburge įsikūrę Europos Audito Rūmai tikrina, ar tinkamai renkamos ir išleidžiamos Europos Sąjungos lėšos, teikia rekomendacijas Europos Komisijai bei valstybių narių vyriausybėms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius