2014 06 06

Į Europos Parlamentą neišrinktam Juozui Imbrasui nebus siūloma tapti aplinkos ministru

Po penktadienį įvykusio valdančiosios koalicijos pasitarimo nepaaiškėjo, kas bus siūlomas tapti naujuoju aplinkos ministru. Premjeras Algirdas Butkevičius apie tai nesileidžia į kalbas, o „Tvarkos ir teisingumo“ lyderis Rolandas Paksas patikino, kad šios pareigos nebus siūlomos į Europos Parlamentą neišrinktam Juozui Imbrasui.
Juozas Imbrasas
Juozas Imbrasas / BFL nuotr.

„Šiandien negaliu atsakyti į šį klausimą. Šiandien mes nekalbėjome, reikia sulaukti tam tikrų vertinimų, šiandien nekalbėsiu apie pavardes“, – klausiamas apie naująjį aplinkos ministrą kartojo premjeras A.Butkevičius.

Pagal koalicinę sutartį aplinkos ministro postas priklauso „tvarkiečiams“, todėl jie sprendžia, kuo pakeisti į Briuselį išvykstantį paskutines dienas aplinkos ministro poste skaičiuojantį Valentiną Mazuronį.

Pagal koalicinę sutartį aplinkos ministro postas priklauso „tvarkiečiams“, todėl jie sprendžia, kuo pakeisti į Briuselį išvykstantį paskutines dienas aplinkos ministro poste skaičiuojantį Valentiną Mazuronį.

„Tvarkiečių“ lyderis R.Paksas pakartojo tai, ką jau yra sakęs – jis turi numatęs kelis kandidatus.

„Kalbuosi dabar su kiekvienu. Kai išgirsiu kiekvieno žmogaus poziciją, kad būtų tokio pat lygio žmogus kaip V.Mazuronis, tai teiksiu partijos prezidiumui, po to – premjerui“, – sakė jis.

R.Paksas kandidatų įvardinti nenorėjo, nes tai, anot politiko, būtų neetiška. Jis patvirtino, kad tarp kandidatų yra du aplinkos viceministrai.

Dėl viceministrų nenusprendė

Antrajai kadencijai išrinkta prezidentė Dalia Grybauskaitė ketvirtadienį pareiškė, kad jai nerimą kelia ne ministrai, o kai kurie viceministrai, paskui kuriuos velkasi įtartini šešėliai.

Tačiau A.Butkevičius penktadienį dar negalėjo pasakyti, kurių viceministrų bus paprašyta trauktis.

„Nieko negaliu pasakyti, luktelkite“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius