-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 29 /11:43

Į generalinio prokuroro pavaduotojus paskirtas Darius Karčinskas

Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį pasirašė dekretą, kuriuo generalinio prokuroro pavaduotoju paskyrė Darių Karčinską. Dariaus Karčinsko kandidatūrą Prezidentei teikė generalinis prokuroras Evaldas Pašilis, rašoma spaudai išplatintame Generalinės prokuratūros pranešime.
Darius Karčinskas
Darius Karčinskas / Generalinės prokuratūros nuotr.

„Nuoširdžiai džiaugiuosi galėdamas į šias pareigas pasiūlyti profesionalų teisininką, turintį puikių lyderio savybių, gebantį motyvuoti kolegas. Teikdamas šį kandidatą atsižvelgiau ir į tai, kad prokuroras už kompetenciją, platų akiratį yra labai gerbiamas ir vertinamas kolegų, o tai tikrai labai svarbu asmeniui, kuriam teks dalytis atsakomybe už efektyvų ir kokybišką gana didelio kolektyvo darbą,“ – savo pasirinkimą komentuoja generalinis prokuroras E.Pašilis.

D.Karčinskas prokuratūroje dirba daugiau kaip 20 metų, turi vyriausiojo justicijos patarėjo kvalifikacinį rangą. 1991 m. baigęs Vilniaus Gedimino technikos universitetą ir įgijęs inžinieriaus specialybę, D.Karčinskas penkerius metus dirbo Teismo ekspertizės institute. Prokuroro karjerą Vilniaus miesto apylinkės prokuratūroje jis pradėjo 1996 m., įgijęs teisininko kvalifikaciją Vilniaus universitete.

Nuo 1999 m. D.Karčinskas dirbo Generalinėje prokuratūroje Valstybinio kaltinimo skyriaus prokuroru, vėliau – Baudžiamojo persekiojimo departamente. 2016 m. jis buvo paskirtas šio departamento vyriausiojo prokuroro pavaduotoju.

Generalinio prokuroro pavaduotojus skiria ir iš pareigų atleidžia Respublikos Prezidentas generalinio prokuroro teikimu.

Prokuratūros įstatymas numato, kad generalinio prokuroru ir jo pavaduotoju gali būti skiriamas ne jaunesnis kaip 35 metų Lietuvos Respublikos pilietis, nepriekaištingos reputacijos, mokantis valstybinę lietuvių kalbą, turintis aukštąjį universitetinį teisinį išsilavinimą ir yra įgijęs teisės bakalauro ir teisės magistro ar teisininko profesinį kvalifikacinį laipsnį, turintis ne mažesnį kaip dešimtis metų tarnybos prokuroru arba kito teisinio darbo stažą.

Iškilminga priesaikos ceremonija numatoma pirmadienį, gegužės 29 d., 13 val. Po priesaikos D.Karčinskas taps trečiuoju generalinio prokuroro E.Pašilio pavaduotoju.

2016 m. generalinio prokuroro pavaduotojais buvo paskirti Žydrūnas Radišauskas ir Margarita Šniutytė-Daugėlienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius