-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 09 11

Į Gruziją išvyksta koordinavimo ir vertinimo ekspertų grupė

Penktadienį į nelaimės ištiktą Gruziją išvyksta Monitoringo ir informacijos centro (MIC) siunčiama penkių koordinavimo ir vertinimo ekspertų grupė, kurioje yra ir Priešgaisrinės apsaugos, ir gelbėjimo departamento Vilniaus apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininkas vidaus tarnybos pulkininkas leitenantas Rimantas Steponavičius.
Rimantas Steponavičius (kairėje)
Rimantas Steponavičius (kairėje) / PAGD nuotr.

Kaip informuoja Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, ketvirtadienį  NATO Euroatlantinis reagavimo į ekstremalias situacijas centras (EADRCC) bei Monitoringo ir informacijos centras (MIC) gavo Gruzijos pagalbos prašymą. Kadangi po rugsėjo 8 d. Gruzijos pietuose įvykusio žemės drebėjimo 6 tūkst. gyventojų liko be pastogės ir apgadinta daugiau kaip 700 pastatų, į šią šalį nuvykę ekspertai įvertins situaciją ir koordinuos pagalbos teikimą dėl žemės drebėjimo nukentėjusiai Gruzijai.

Monitoringo ir informacijos centras paragino Europos Sąjungos valstybes į Gruziją deleguoti savo šalių koordinavimo ekspertus.

Kreipdamasi pagalbos į NATO Euroatlantinį reagavimo į ekstremalias situacijas centrą ir Monitoringo ir informacijos centrą Gruzija paprašė kuo greičiau atgabenti 2 300 vnt. palapinių, 4 000 vnt. antklodžių, 4 000 vnt. miegmaišių. 6 balų pagal Richterio skalę žemės drebėjimas 13 tūkst. kv. km plote padarė didžiulę žalą. Jo epicentras buvo 80 km į šiaurės rytus nuo Kutaisio miesto, Oni srityje.

Pernai rugpjūčio mėnesį Gruzijoje taip pat dirbo Lietuvos ekspertų grupė, kuri koordinavo Lietuvos humanitarinės pagalbos teikimą, atliko šalyje karinio konflikto metu susidariusios ekstremalios situacijos vertinimą, dėl pagalbos teikimo bendradarbiavo su Lietuvos Respublikos ambasados Gruzijoje darbuotojais. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento pareigūnų grupei ir pernai vadovavo Rimantas Steponavičius.

Visas misijos išlaidas apmoka Europos Sąjunga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius