Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 05 13

Į kariuomenę pašauktas Tomas Markelevičius: „Griūva gyvenimo planai“

Šauktinių sąraše savo pavardę surado ir 15min.lt žurnalistas Panevėžyje Tomas Markelevičius. Ši žinia gerokai sujaukė jo ateities planus.
Tomas Markelevičius
Tomas Markelevičius

Visą šauktinių sąrašą galite rasti šioje 15min.lt publikacijoje.

„Nesitikėjau, kad gausiu šaukimą, nors galimybė teorinė buvo. Kaip matau, ji pasitvirtino. Jaudinausi tik dėl to, kad šaukimas tarnauti sujauks mano planus. Turiu įsipareigojimų kai kurių varžybų organizatoriams visam sezonui, todėl negalėsiu įgyvendinti planų. Taip pat griūva planai važiuoti į kitų metų Dakaro lenktynes, o tai gali pasitaikyti ir vieną kartą gyvenime“, – įspūdžiais dalijosi 24 metų Tomas.

„Suprantu, kad iš visų pašauktųjų tik maža dalis bus pakviesti atlikti tarnybos, tačiau natūraliai kyla klausimai, kodėl į kariuomenę turi eiti žmogus, kuris siekia karjeros, planuoja ateitį, turi įsipareigojimų ir darbų metams į priekį. Juk Darbo biržoje pilna bedarbių, kurie su mielu noru eitų atlikti tarnybos, būtų pamaitinti, apgyvendinti. Aš savimi galiu pasirūpinti pats, o jei mane taip viliotų kariuomenė, būčiau tapęs savanoriu. Dabar savo planus privalėsiu keisti kardinaliai, patirsiu nuostolių dėl negautų pajamų“, – svarstė Tomas.

Dabar T.Markelevičius lauks šaukimo lapelio ir prisistatys į nurodytą vietą. „O tuomet žiūrėsime, ar teks fotoreikmenų kuprinę iškeisti į kario kuprinę“, – šyptelėjo Tomas.

Iš viso į kariuomenę pašaukta beveik 37 tūkst. 19–26 metų jaunuolių. Tarnauti bus pakviesti tik 3 tūkst.

Gal jūs patekote į šauktinių sąrašą? Gal į sąrašą pateko jūsų artimieji, kurie neturėjo patekti? Pasidalinkite savo įspūdžiais ir istorijomis su mumis elektroniniu paštu 15min@15min.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius