Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Skaityti apie sportą - taip pat sportas.
Išbandyti
Geras turinys neatostogauja. Prenumerata vos nuo 0,50 Eur/mėn!
Išbandyti
2016 08 05

Į kartotinius mokymus Rukloje atvyksta 160 rezervo karių

Rugpjūčio 6 dieną į „Geležinio Vilko“ brigados Kunigaikščio Vaidoto mechanizuotąjį pėstininkų batalioną Rukloje, (Jonavos r.) atvyks per 160 parengtojo rezervo karių. Kariai atvyksta iš Vilniaus ir Utenos regionų. Tris savaites truksiančių mokymų metu kariai susipažins su naujausia ginkluote, karine technika, atnaujins taktikos žinias ir įgūdžius treniruodamiesi veikti individualiai ir padalinio sudėtyje.
Parengtojo rezervo kariniai mokymai
Parengtojo rezervo kariniai mokymai / Rimvydo Švedo nuotr.

Kovinis rengimas nėra vienkartinis procesas, užbaigiamas atlikus privalomąją pradinę 9 mėnesių karo tarnybą, todėl pradinės karo tarnybos metu įgytos žinios ir įgūdžiai yra išlaikomi ir gilinami tarnybos rezerve metu. Į parengtojo rezervo karinius vienetus privalomąją pradinę karo tarnybą atlikę karo prievolininkai skiriami privaloma tvarka arba jiems pareiškus norą.

Rezervo kariai kartu su kariniu vienetu, kuriam jie yra priskirti, treniruojasi 20-30 dienų per penkerius metus ir būtų šaukiami atlikti užduotis tik ekstremalių situacijų atvejais, penktadienį praneša KAM.

Parengtojo rezervo kariai dalyvaus rugpjūčio 16-26 dienomis Gaižiūnų poligone (Jonavos r.) vyksiančiose vertinamosiose lauko taktikos pratybose „Stiprus Husaras“, kuriose kartu su kariais iš Karaliaus Mindaugo Husarų, Didžiosios kunigaikštienės Birutės ulonų batalionų, taip pat dalyvaujant karių kuopoms iš Lenkijos ir iš JAV treniruosis vykdyti NATO 5-ojo straipsnio operacijas – atlikti taktinį žygį, gynybą ir puolimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Didžiausiame Bukčių miško parke Vilniuje pasivaikščioti kviečia trys nauji maršrutai
Reklama
„Huawei FreeBuds 6i“ – iki 100 eurų kainuojančios belaidės ausinės
Reklama
Vaikų vasaros atostogoms įsibėgėjant, „Telia Play“ kino rekomendacijos vaikams ir visai šeimai
Reklama
„Įspūdžiai išliko visam gyvenimui“: TV bokštas kviečia pasivaikščioti 170 metrų aukštyje