Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 07 17

Į Kauną mokytis kalbos atvyksta pasaulio lietuviai

Vytauto Didžiojo universitete (VDU) liepos 21 – rugpjūčio 16 dienomis vyks intensyvūs Lietuvių kalbos ir kultūros vasaros kursai, kurie į Kauną sukvies ir pasaulio lietuvius, ir užsienio šalių piliečius mokytis lietuvių kalbos bei geriau pažinti kraštą.
Lietuvių kalbos kursų dalyviai
Lietuvių kalbos kursų dalyviai

Mokytis lietuvių kalbos ir maloniai praleisti mėnesį vasaros kursuose atvyks daugiau kaip 70 svečių iš Europos ir JAV, Australijos, Japonijos, Brazilijos, Meksikos, Venesuelos, taip pat Uzbekistano, Gruzijos ir kt. šalių.

„Šiais metais į Lietuvą pasaulio lietuvius kvietė sugrįžti Lietuvos dainų šventė, Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimas. Nuoširdžiai tikime, kad prieš ketvirtį amžiaus bendromis Lietuvos ir išeivijos mokslininkų pastangomis atkurtas Vytauto Didžiojo universitetas, siekdamas tapti viso pasaulio lietuvių akademiniu ir kultūros centru – Pasaulio lietuvių universitetu, – bus patrauklus visiems, besidomintiems Lietuva ir lietuvių kalba“, – teigė VDU Humanitarinių mokslų fakulteto dekanė, Lietuvių kalbos ir kultūros kursų vadovė Ineta Dabašinskienė.

Pasak kursų vadovės, VDU jau tapo svarbiu traukos centru visiems, besidomintiems mūsų šalies kalba ir kultūra. Lietuvių kalbos ir kultūros vasaros kursai – tai puiki proga pažinti, pabendrauti, pabūti kartu su žmonėmis iš viso pasaulio ir tuo pačiu pramokti, gal pakartoti ar kiek patobulinti lietuvių kalbą.

„Džiugu, kad savo šaknų ieškojimo, gal smalsumo vedinas šiais metais į kursus atvyksta ir lietuvių kilmės jaunimas. Prisitaikant prie skirtingų atvykstančiųjų lietuvių kalbos žinių šiemet, kaip ir kiekvieną vasarą, bus organizuojami 4 skirtingų lygių lietuvių kalbos kursai“, – sakė I.Dabašinskienė.

Kalbos kursų dalyviai
Kalbos kursų dalyviai

Mokytis lietuvių kalbos ir maloniai praleisti mėnesį vasaros kursuose atvyks daugiau kaip 70 svečių iš Europos ir JAV, Australijos, Japonijos, Brazilijos, Meksikos, Venesuelos, taip pat Uzbekistano, Gruzijos ir kt. šalių.

Jaunimas aplankys istorines Kauno vietas, muziejus, savaitgaliais keliaus į Vilnių, Trakus, Druskininkus.

Pasak prof. I.Dabašinskienės, noro išmokti kalbą ir susipažinti su kultūra vienijami studentai kursų metu turtina žodyną, mokosi lietuvių kalbos gramatikos, dalyvauja diskusijose, daug sužino apie savitą mūsų krašto kultūrą, literatūrą, meną, istoriją ir politiką.

VDU Humanitarinių mokslų fakulteto tarptautinių programų vadovė Jurgita Pilypaitytė teigia, kad per mėnesį trunkančius kursus iš dvidešimt trijų skirtingų šalių atvyksiantis lietuvių kalbos norintis mokytis jaunimas aplankys istorines Kauno vietas, muziejus, savaitgaliais keliaus į Vilnių, Trakus, Druskininkus. Dalyvių laukia ir tarptautinis vakarėlis su tradicinėmis įvairių kraštų dainomis, šokiais ir valgiais.

„Šiais metais universitetas mini savo atkūrimo 25-metį, o šių metų Lietuvių kalbos ir kultūros vasaros kursai mums taip pat „paženklinti“ švente: sulauksime 500-jo kursų dalyvio. Smagu, kad prieš 16 metų pradėta įgyvendinti idėja gyva iki šiol. Bet dar džiugiau tai, kad į kasmet organizuojamus kursus sugrįžta tie, kurie prieš metus ar net kelerius jau mokėsi lietuvių kalbos VDU – tai tam tikras mūsų darbo įvertinimas,“ – teigia J. Pilypaitytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius