-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 05 08

Į Klaipėdą atplaukia povandeninis laivas

Vienintelis visoje Lietuvoje povandeninis laivas šeštadienį „prisišvartuos“ Klaipėdoje, šalia Klaipėdos mokslo ir technologijų parko (KMTP). Kretingiškio Jono Velžio sukonstruotas laivas – vienas iš neįprasčiausių eksponatų, pristatysiančių pirmą kartą mūsų šalyje organizuojamą jūrinių inovacijų parodą.
Klaipėdos uostas
Klaipėdos uostas / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

„Mums labai malonu, kad ponas Juozas sutiko visiems pademonstruoti savo kūrinį. Keliasdešimt metų kurtas povandeninis laivas unikalus, Lietuvoje jis toks vienintelis. Nors esame jūrinė valstybė, jūrinių inovacijų kultūra mūsų šalyje nėra taip išplėtota kai kitose šalyse. Norėdami populiarinti šias technoligijas, pristayti naujausias pasaulio tendencijas, Klaipėdoje rengiame „Baltijos jūrinių inovacijų forumą“. Jo metu bus atidaryta ir jūrinių technologijų paroda“ , – apie artėjantį renginį pasakojo jo organizatoriai.

Šių metų gegužės 9 – 15 dienomis Klaipėdos mokslų ir technologijų parke (KMTP) rengiamas tarptautinis forumas, skirtas Europos jūrų dienai paminėti. Galimybe prisistatyti parodoje susidomėjo ne tik lietuviai, bet ir jūrinių technologijų bei jūrinių vertybių propaguotojai iš viso pasaulio.

Parodos dalyvių pateikta vaizdinė medžiaga bus prieinama bet kuriuo paros metu, mat ji bus demonstruojama ne tik KMTP, bet ir internete. Paroda bus suskirstyta į penkis pagrindinius blokus – lankytojai galės susipažinti su jūrine aplinkosauga, jūros transportu ir logistika, jūrine politika, energetiniais, industriniais ir infrastruktūriniais projektais jūroje, laivų statyba.

Vienas pagrindinių Jūrinių technologijų parodos tikslų – skatinti ir populiarinti jūrinę veiklą, propaguoti Europos jūrines vertybes, kurti Lietuvos, kaip jūrinės valstybės įvaizdį.

„Klaipėda – vienintelis jūrinis miestas Lietuvoje. Galime džiaugtis, kad turime gilias laivų statymo bei jūrinio transporto tradicijas, deja, šiandieniniame inovatyviame pasaulyje to nebepakanka. Reikia pripažinti, kad technologinis potencialias uostamiestyje nėra tinkamai išnaudojamas. Norint pasinaudoti jūrinių technologijų galimybėmis, Klaipėda turėtų koncentruotis jūrinių inovacijų vystymo srityse, institucijos turėtų skatinti inovatyvaus produkto kūrimą. Tikimės, kas šioje parodoje pateikta informacija padės apžvelgti naujausias jūrinės ekonomikos vystymosi tendencijas, paskatins spartesnį jūrinių technologijų vystymąsi Lietuvoje“ , – sakė renginio organizatoriai.

Konferenciją ir parodą organizuoja Mokslo, studijų ir verslo asociacija „Baltijos slėnis“, Klaipėdos universitetas, Klaipėdos mokslų ir technologijų parkas, Tarptautinis žurnalas „Jūra More Sea“ , LR Užsienio reikalų ministerija, LR Švietimo ir mokslo ministerija, LR Susisiekimo ministerija, LR Žemės ūkio ministerija, LR Ūkio ministerija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius