-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 04 26

Į Klaipėdos areną – tiltu arba požeminėmis perėjomis

Atšilus orams sparčiau vyksta arenos statybos. Tiesa, nuo grafiko vis dar atsiliekama maždaug 4–5 savaitėmis.
Vasarį turi iškilti visas universalios arenos karkasas.
Savivaldybėje svarstoma, kaip geriau būtų pasiekti areną – tiltu ar įrengus kelias požemines perėjas. / J.Andriejauskaitės nuotr.

Šiomis dienomis iš gelžbetoninių konstrukcijų montuojama sporto mokyklos dalis, po poros savaičių šie darbai bus baigti ir bus pradėtas arenos montažas – kils kolonos ir kitos dalys. Pasak Klaipėdos mero Rimanto Taraškevičiaus, per porą mėnesių turėtų iškilti visas arenos kontūras ir tuomet jau bus sąlygos vystyti tolimesnius darbus – įrengti ventiliaciją, kanalizaciją ir kitas sistemas. Jau atnaujintas ir žiemą dėl įšalo sustojęs inžinerinių tinklų klojimas. „Gaminiai atkeliauja pilnu tempu, Liepojos gelžbetonio gamykla visu pajėgumu gamina viską, kas reikalinga Klaipėdos arenai“, – sakė meras.

Tiltas arba perėjos

Savivaldybėje jau būta diskusijų dėl tilto per Taikos prospektą, kuris driektųsi arenos link. Pasak mero, paskelbus dviejų su arenos statybomis susijusių gatvių – Dubysos ir Merkio – rekonstrukcijas, savivaldybei pavyks sutaupyti 4 mln. Lt, mat darbo stokojantys statybininkai sutiko dirbti už mažesnę sumą. Miesto vadovo teigimu, sutaupius dalį ES struktūrinių fondų paramos, juos būtų galima panaudoti norint statyti tiltą, tačiau savivaldybę pasiekė dar vienas pasiūlymas – įrengti požemines perėjas.

„Dabar taikomos įdomios technologijos, kelią galima uždaryti trumpam laikui, tuomet iškasama žemė ir toliau dirbama po ja. Šis variantas administracijoje dabar nagrinėjamas, jis yra perpus pigesnis. Problema tik ta, kad kasant po žeme galima atsidurt į įvairius inžinerinius tinklus, o tai jau pabrangintų darbus“, – kalbėjo meras. Jo teigimu, tiltas arba požeminės perėjos privalės atsirasti, bet tai bus galbūt kitais metais.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius