Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 04 14

Į Klaipėdos gatves grįžta muzika

Vasaros sezoną Klaipėdoje pradės Gatvės Muzikos Diena, kasmet sutraukianti vis daugiau įdomesnių ir originalesnių muzikinių projektų.
Gatvės muzikos dienos akimirka
Gatvės muzikos dienos akimirka / Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr.

Gegužės 1 d. nuo 12 val. iki 22 val. visose senamiesčio gatvelėse, skveruose, aikštėse karaliaus muzika.

Nepaisant to, kad dalyvių registracija į šventę tik įpusėjusi, jau pradeda formuotis Klaipėdos gatvių muzikinis žemėlapis. Prie restorano „Memelis“ pasirodys studija „Grock“, pakviesianti dainuojamosios poezijos bei alternatyvios muzikos gerbėjus. Šios muzikos mylėtojai taip pat turėtų aplankyti ir aikštelę prie „Kurpių“ baro, kur skambės efektingas gitaros ir fagoto duetas.

Nuo 16 val. prie klubo „Roxy“ (Priestočio g. 9) bus galima girdėti rock, poprock, hardrock bei funkyjazz. Grupių Arrogantics, Doors down, Flaer, Wake'n See ir kt. pasirodymus papildys Lindy hopo šokiai (20 porų), numatomos ir pamokos visiems norintiems. 21 val. Muzikos diena persikels į klubo „Roxy“ vidų.

Kaip ir praėjusiais metais, Aikštelėje prie Meridiano laivo pasirodys 15-os jaunų ir talentingų DJ‘ų komanda, grosianti house, progressive, tech house, trance, techno stilių muziką. Juos palaikys „Redbull“ komanda, bei įgarsinimo kompanija „Miau Music“, kuri rūpinsis kokybiškomis garso, bei vaizdo instaliacijomis. Elektroninė muzika skambės ir prie A. Boso skulptūros – čia pasirodys Dj Hitman.

Muzikos cechas, neseniai suorganizavęs įspūdingą jungtinį savo grupių koncertą klube „Roxy“, nusiteikęs surengti ne ką prastesnį pasirodymą Meno kieme (Daržų g.10/ Bažnyčių g. 4). Priminsime, kad Cechas po savo stogu glaudžia tokius visiems žinomus projektus kaip AC/DC.Lt, Sound's Engineers feat. Akwilli, „VTV“ („Red Hot Chilli Papers“ koveriai), „Konspiracija“, „Sound Bite“, „Scarnaged“, „Epicfail“ ir kt.

Tą pačią dieną duris „Memelio miesto“ teritorijoje atvers ir ilgai lauktas „Švyturio menų dokas“. Atidarymo šventę jie pradės prisijungdami prie Gatvės Muzikos Dienos ant Danės krantinėje, o vakare pakvies visus akcijos dalyvius bendrai jam sesijai bei lauks miesto gyventojų ir svečių didžiajame koncerte, kuri pasirodys grupės iš Estijos, Latvijos ir Lietuvos.

Kaip sakė A. Mamontovas, Gatvės Muzikos Diena yra šventė, kurią mes, Lietuvos žmonės, dovanojame sau patys, be jokių „iniciatyvų iš viršaus“. Todėl kviečiame nesnausti, prisidėti prie mūsų ir gegužės 1 d. surengti įspūdingą šventę sau ir kitiems.

Gatvės Muzikos Diena Klaipėdoje vyks senamiesčio teritorijoje nuo 12 val. iki 22 val. Visi norintysv dalyvauti, kviečiami registruotis el. paštu kultura@klaipeda.lt arba tel.: (8 46) 39 61 73 iki 2010 m. balandžio 23 d.

Registruojantis būtina nurodyti atlikėjo/grupės pavadinimą, muzikos stilistiką, pageidaujamą pasirodymo laiką ir vietą bei kontaktus. Išsamesnė informacija www.klaipeda.lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius