-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2012 01 20

Į Klaipėdos Pilies uostą jau investuota daugiau nei 3 milijonai litų

Koncerno „Achemos grupė“ narė bendrovė „Klaipėdos laivų remontas“ per dvejus metus į Klaipėdos mažųjų ir pramoginių laivų Pilies uosto infrastruktūrą ir įrangą investavo daugiau nei 3 milijonus litų, apie 40 proc. šios sumos finansuojama iš ES struktūrinių fondų.
Klaipėdos Pilies uostas
Klaipėdos Pilies uostas / 15min.lt nuotr.

Pasak „Klaipėdos laivų remonto“ generalinio direktoriaus Alvydo Butkaus,  per dvejus metus, kai įmonė valdo uostą pagal koncesijos sutartį, įgyvendinta maždaug 10 didesnių ir mažesnių investicinių projektų. Buvo nupirkta: Olandijos kompanijos „Roberg“ jachtų iškėlimo įrenginys, laivelių transportavimo įranga, Suomijos kompanijos „Marinetek“ plaukiojantys pontonai laivų švartavimui, sumontuota viso uostelio vaizdo stebėjimo ir elektroninės praėjimo kontrolės sistema, įsigyta mobili degalinė, pastatytos naujos vandens ir elektros tiekimo kolonėlės, įrengtos specialios guminės krantinių atmušos patogesniam laivų švartavimui Danės upėje.

„Naują sezoną pasitinkame maždaug su šimtu naujų vietų pramoginių laivų švartavimui ir dabar vienu metu galėsime priimti apie 350 pramoginių katerių ir jachtų“, – sako A.Butkus.

Anot jo, plėsti Pilies uostelio galimybes buvo būtina, nes praėjusiais metais jau buvo sunku patenkinti esamą vietinių klientų poreikį, taip pat daugėja svečių iš užsienio, kurie į Klaipėdą savo pramoginėmis jachtomis užsuka dienai ar keliom.

„Nors didžioji dalis darbų jau padaryta, šiemet planuojame pagerinti sąlygas žvejų  turguje prekiauti šviežia žuvimi, tam planuojame pritraukti ir partnerius. Numatome įsigyti laivą jachtų uosto ir Baltijos jūroje bei Kuršių mariose vykstančių jachtų regatų aptarnavimui“, – planais dalinasi A.Butkus.

Klaipėdos Pilies uostas yra didžiausias pramoginių laivų ir jachtų uostas Lietuvoje. Jame gali švartuotis laivai iki 24 metrų ilgio ir 5 metrų gramzdos. Kasmet čia, be nuolatinių klientų, apsilanko apie 1050 laivų, iš kurių apie 40 proc. yra užsienio svečiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius