-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 21

Į kovą su krize – ūkininkų turgeliai

Trečiadienį Vilniaus Lazdynų seniūnijoje startavo pirmasis mobilus ūkininkų turgelis, kurio veiklą inicijavo šalies ūkininkai su sostinės savivaldybe. Prie pritaikytų prekybai automobilių nusidriekė nemažos eilės.
Turgus
Ūkininkų turguje savo derliumi ir gaminiais prekiauja ūkininkai iš visos Lietuvos. Daugiausia – iš Kauno apskrities. / Scanpix nuotr.
Temos: 1 Ūkininkas

Vilniečiai noriai pirko iš Kauno rajono atvežtą natūralų pieną, už 2 litrus mokėdami 4 litus, už varškės sūrius ūkininkai prašė apie 14 litų už kilogramą, už pusę litro grietinės – 4,50 lito. Kazlų Rūdos ūkininkai prekiavo kaimiška dešra, už kurią pirkėjai mokėjo 26 litus, už šoninę – 18 litų už kilogramą. Vilniečiai pirko Kėdainių rajono ūkininkų užaugintas daržoves, už bulvių kilogramą mokėdami apie 2 litus, už morkų – 1,60 lito. Širvintose spausto sėmenų aliejaus 350 ml buteliukas kainavo apie 9 litus. Populiari buvo ir Kauno rajono Margininkų kaimo ūkininkų kepta balta ruginė, kvietinė, rūpi su grūdais, juoda kaimiška duona ir pyragai.

Pasak Kauno rajono ūkininkės Onos Baltrušaitienės, suteikta galimybė prekiauti savo produktais – tikrai reali parama.

„Šiandien esame maloniai nustebę pirkėjų gausa – baiminamės, kad iki vakaro galime pritrūkti produktų“, – sakė ūkininkai.

Anot pirkėjų, nusidriekusios eilės daug ką pasako.

„Geriau mūsų pinigėlius tegul pasiima tie, kurie įdeda savo darbo, triūso, augindami produktus, nei juos paliksime prekybos centruose už perpardavimą“, – sakė viena pensininkė.

Turgelyje apsilankę Vilniaus meras Juozas Imbrasas, savivaldybės atsakingų departamentų vadovai ir specialistai, savivaldybės tarybos nariai svarstė turgelyje išgirstus tiek gyventojų, tiek ūkininkų pasiūlymus – ieškoti galimybės mieste suteikti tinkamas patalpas, kuriose ūkininkai galėtų prekiauti, o vilniečiai – apsipirkti ištisus metus.

Ketvirtadienį mobilus ūkininkų turgelis persikels į Pilaitę (Vydūno g. 20, prie Pilaitės seniūnijos).


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius