Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 06 06 /14:42

Į krantą parplukdytas An-2 katastrofoje žuvusio piloto Adolfo Mačiulio kūnas

Į Klaipėdos uostą grįžo nuskendusio orlaivio An-2 pakėlimo operacijoje dalyvavęs mokslinis laivas „Mintis“ ir juo plaukusi specialistų komanda. Ekspertams nuo jūros dugno atplėštame lėktuve pavyko rasti tik vieno piloto kūną.
Laivas „Mintis“
Laivas „Mintis“ / Lauros Sėlenienės/15min.lt nuotr.

Ar bus vykdomas antrasis – orlaivio iškėlimo ir parplukdymo į krantą – etapas, įvertinus ekspertų išvadas ir rekomendacijas, pirmadienį turėtų nuspręsti Vyriausybė. Čia taip pat bus įvertinta ir nerasto lakūno A.Selmistraičio tolesnės paieškos galimybės.

Operacija buvo baigta vėlų penktadienio vakarą, o šeštadienį priešpiet laivas su Nyderlandų bedrovės „Mammoet“ komanda jau švartavosi Klaipėdos uoste. Rasto piloto kūnas parplukdytas dar naktį kariniu laivu „Aukštaitis“.

Traukiant orlaivį iš vandens, lūžo jo sparnai. Vis dėlto, laivas buvo pakeltas į 5-10 metrų gylį, kaip planuota, ir iš jo ištrauktas vieno piloto kūnas.

Antrojo – A.Selmistraičio – aptikti nepavyko. Manoma, kad jis nelaimės metu iššoko į jūrą, kol jo kolega stengėsi nutupdyti orlaivį.

Specialistai stengėsi vaizdo filmavimo kamera kuo detaliau užfiksuoti lėktuvo viduje esančių įrengimų ir prietaisų būklę, kad galėtų surinkti kuo daugiau nelaimės tyrimui reikalingos informacijos. Po apžiūros orlaivis vėl nugramzdintas į 124 m gylį.

Iš Geteborgo į Klaipėdą skridęs An-2 su lietuviais pilotais A.Mačiuliu ir A.Selmistraičiu virš Baltijos jūros dingo gegužės 16-osios popietę. Po trijų parų lėktuvas rastas Baltijos jūros dugne, už daugiau nei 100 kilometrų nuo kranto. Vėliau pranešta, kad orlaivyje yra bent vieno piloto kūnas.

Nuotr. iš „Facebook“/Adolfas Mačiulis
Nuotr. iš „Facebook“/Adolfas Mačiulis

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius