Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 08 12

Į kunigų seminarijas priimta 11 naujokų

Šiemet į Vilniaus, Kauno ir Telšių kunigų seminarijas priimta 11 jaunuolių.
Šv. Mišios Kauno arkikatedroje
Šv.Mišios / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Šiais metais priimtųjų – mažiau nei pernai, kuomet trys Lietuvoje veikiančios seminarijos pasipildė 19 naujokų.

Kaip skelbia Vilniaus šv. Juozapo kunigų seminarija, šiemet į parengiamąjį, vadinamąjį propedeutinį, kursą priimti septyni iš devynių kandidatų. Tuo metu Kauno ir Telšių vyskupo Vincento Borisevičiaus kunigų seminarijos priėmimą vykdė kartu, egzaminų komisijai dokumentus pateikė septyni, į propedeutinį kursą buvo priimti trys jaunuoliai (visi jie pirmiems studijų metams vyks į Telšius), o vienas Marijonų vienuolijos auklėtinis buvo priimtas tiesiai į pirmąjį kursą.

Pasak Telšių seminarijos rektoriaus kun. dr. Sauliaus Stumbros, Telšių ir Kauno seminarijos pertvarkomos taip, kad Telšiuose studijuos tik parengiamojo – vadinamojo propedeutinio – kurso studentai, o vėlesni kursai iš Telšių iškeliami į Kauną.

„Pagal Kauno arkivyskupo ir Telšių vyskupo sutarimą, yra įvykdoma restruktūrizacija: Telšių didžiosios seminarijos studentai yra perkeliami į Kauno seminarijos Teologijos fakultetą, tuo metu į Telšių kunigų seminarijos patalpas suvažiuoja Kauno metropolijos, tai yra Kauno arkivyskupijos, Šiaulių vyskupijos, Telšių vyskupijos ir Vilkaviškio vyskupijos klierikai, kurie įstojo į propedeutinį kursą“, – BNS sakė S. Stumbra.

Anot jo, pertvarka siekiama geriau išnaudoti turimus išteklius: akademinį personalą, patalpas.

„Propedeutinis (paruošiamasis - BNS) kursas mūsų vyskupijoje yra vykęs Žemaičių Kalvarijoje, Kauno arkivyskupijos – Šiluvoje, Jono Pauliaus II piligrimų namuose. O šiais metais priimtas sprendimas išnaudojant mūsų gražiai sutvarkytas kunigų seminarijos patalpas čia daryti Kauno metropolijos jungtinį kursą“, – teigė Telšių seminarijos rektorius.

Po propedeutinio kurso seka du filosofijos ir keturi teologijos kursai, iš viso kunigų studijos trunka septynerius metus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius