-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 05 13

Į Kylį ir Karlshamną plaukiojančių keltų jūrininkai skundžiasi negalėję dalyvauti prezidento rinkimuose

Keltais į Vokietiją ir Švediją plaukiojantys jūrininkai skundžiasi negalėję balsuoti pirmajame šalies prezidento rinkimų ture. Klaipėdos miesto rinkimų komisijos pirmininkas Viktoras Greičius patvirtino sulaukęs tokio skundo.
Pakeliui į Klaipėdą užsidegė keltas „Victoria Seaways“
Keltas „Victoria Seaways“ / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.

Į Kylį ir Karlshamną iš Klaipėdos kursuojančių keltų įgulos priekaištauja, kad laivuose nebuvo surengtas balsavimas ir jūrininkams nesudaryta galimybė atlikti savo pilietinės pareigos.

„Tokį skundą laikau visiškai nepagrįstu. LR rinkimų įstatymas numato, kad balsavimas organizuojamas laivuose, kurie iš Lietuvos išplaukę bent keturios dienos iki rinkimų. O šie keltai iki Vokietijos ar Švedijos neplaukia nė dviejų parų. Niekas netrukdė jūrininkams balsuoti sausumoje iš anksto. Juk šitie laivai kursuoja kelis kartus per savaitę“, – susidariusią situaciją vertino Klaipėdos miesto rinkimų komisijos pirmininkas V. Greičius.

Niekas netrukdė jūrininkams balsuoti sausumoje iš anksto. Juk šitie laivai kursuoja kelis kartus per savaitę“, – susidariusią situaciją vertino Klaipėdos miesto rinkimų komisijos pirmininkas V. Greičius. 

„Jūreivių“ apylinkės duomenimis, laivuose balsavo 462 asmenys. Tai beveik visi balsuoti užsiregistravę jūrininkai.

„Šeši laivai buvo įtraukti į sąrašą tų, kuriuose organizuojami rinkimai. Toks laivas būtinai turi plaukioti su Lietuvos vėliava, jo kapitonas turi būti LR pilietis, o norinčiųjų balsuoti turi būti bent penki“, – pasakojo „Jūreivių apylinkės pirmininkas Adomas Usenavičius.

Jo duomenimis, apribota galimybe balsuoti skundėsi keltų „Regina Seaways“, „Vitorija Seaways“ ir „Optima Seaways“ keltų įgulos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius