Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 14

Į Lietuvą atvyksta Tailando princesė

Ketvirtadienį į Lietuvą oficialaus vizito pirmą kartą atvyksta Tailando Karalystės princesė Maha Chakri Sirindhorn.61 metų princesė susitiks su prezidente Dalia Grybauskaite, Seimo, Vyriausybės nariais.
Maha Chakri Sirindhorn
Maha Chakri Sirindhorn / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Tailandas

Prezidentė ir Tailando karališkosios šeimos narė aptars ryšių tarp valstybių stiprinimą mokslo, švietimo, prekybos srityse ir bendradarbiavimą tarptautinėse organizacijose.

Princesė Maha Chakri Sirindhorn aktyviai dalyvauja labdaringoje veikloje, skatindama švietimą, vaikų ir moterų gerovę, yra UNESCO gerosios valios ambasadorė, todėl per susitikimą bus kalbama apie visuomenės sveikatos puoselėjimą, moterų ir vaikų teisių apsaugą visame pasaulyje, pranešė Prezidentūra.

Princesė vadovauja keliems nevyriausybiniams fondams ir pagalbos projektams, yra Tailando Raudonojo Kryžiaus viceprezidentė.

D.Grybauskaitės teigimu, Tailando princesės vizitas atveria naujų galimybių Lietuvos ir Tailando žmonėms pažinti vieniems kitus ir puoselėti glaudesnius ryšius su šia sparčiai augančia šalimi.

„Tailando ekonomika – viena didžiausių regione. Joje vis svarbesnį vaidmenį įgauna aukštosios ir kompiuterinės technologijos, todėl pažangiam ir inovatyviam Lietuvos verslui ji gali tapti vartais į visą Pietryčių Aziją“, – rašoma Prezidentūros pranešime.

Šalies vadovė su Tailando princese dalysis Lietuvos patirtimi kuriant modernius integruotus mokslo ir verslo slėnius, aptars, kaip Lietuva ir Tailandas drauge galėtų skatinti mokslo pažangą, švietimą, inovacijų plėtrą.

Susitikime taip pat bus kalbama apie dvišalę prekybą ir investicijas.

Moterų pasaulio lyderių tarybai vadovaujanti Lietuvos vadovė su Tailando princese taip pat kalbėsis, kaip kovoti su smurtu artimoje aplinkoje, priklausomybėmis, užtikrinti lygias galimybes berniukams ir mergaitėms siekti išsilavinimo.

Per oficialų vizitą Lietuvoje viešnia lankysis Nacionaliniame mokslinės komunikacijos ir informacijos centre, Vilniaus universitete, Nacionaliniame operos ir baleto teatre, aplankys Trakus ir Kryžių kalną.

Maha Chakri Sirindhorn yra trečias iš keturių Tailando karaliaus Bhumibolo Adulyadejo ir karalienės Sirikit vaikų, antra eilėje į sostą. Ji studijavo menus ir istoriją, ilgai istoriją dėstė Chulachomklao karališkojoje karo akademijoje. 1996 metais jai suteiktas generolo laipsnis.

Princesė vadovauja keliems nevyriausybiniams fondams ir pagalbos projektams, yra Tailando Raudonojo Kryžiaus viceprezidentė.

Jos interneto svetainėje skelbiama, kad ji mėgsta skaityti, kuria poeziją, trumpas istorijas, rašo kelionių knygas, tapo, groja klasikiniais tajų muzikos instrumentais ir šoka tajų klasikinius šokius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius