Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 01 17

Į Lietuvą įvežtas nesaugus mėsos gaminių marinatas nepanaudotas ir bus saugiai sunaikintas

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) informuoja apie skubų tyrimą dėl informacijos, kad į Lietuvą įvežta 350 kg nesaugaus aliejinio prieskonių mišinio mėsos pusgaminiams ruošti.
Turgavietėse užfiksuojama vis mažiau pažeidimų. Tai lemia ir akylesni, geriau savo teises žinantys pirkėjai.
Turgavietėse užfiksuojama vis mažiau pažeidimų. Tai lemia ir akylesni, geriau savo teises žinantys pirkėjai. / 15min.lt nuotr.

Tyrimas pradėtas gavus pranešimą Europos Komisijos Skubių pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistema RASFF. Jame informuojama, kad Vokietijos įmonės pagamintame aliejiniame mėsos gaminių marinate nustatyta teršalo benzo(a)pireno koncentracija, viršijanti leistiną normą. Vilniaus miesto VMVT pareigūnams patikrinus Lietuvos ir Vokietijos didmeninės prekybos įmonę UAB „Lay Baltija“, jos sandėlyje rasta 220,5 kg aliejinio prieskonių mišinio „Marinol Eco BBQ“, skirto įvairiems mėsos pusgaminiams ruošti. Taip pat nustatyta, kad 129,5 kg buvo parduota UAB „Palink“. 

Kaip pareigūnus informavo UAB „Lay Baltija“ atstovai,  įmonė, iš tiekėjų gavusi informaciją apie nesaugų aliejinį prieskonių mišinį „Marinol Eco BBQ“, nedelsdama ėmėsi būtinų veiksmų, kad nesaugus maisto produktas mėsos gaminiams ruošti nebūtų vartojamas ir kaip galima greičiau grąžintas įmonei.

Vilniaus miesto VMVT sprendimu UAB „Lay Baltija“ uždrausta platinti ir nurodyta šį maisto produktą saugiai sunaikinti. Įmonės direktoriui už nesaugaus produkto platinimą skirta administracinė bauda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius