Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 12 14

Į Lietuvą neleista įvežti žuvų miltų iš Mauritanijos

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad į Lietuvą neleista įvežti 21 tūkst. kg žuvų miltų siuntos iš Mauritanijos, skirtos gyvūnų pašarams gaminti. Siuntos gavėjas – prekybos namai Klaipėdoje „Skelmė“.
Stop ženklas
Uždrausta įvežti siuntinį iš Mauritanijos. / Photos.com nuotr.

Klaipėdos apskrities valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Malkų pasienio veterinarijos posto pareigūnai, paėmė žuvų miltų mėginius ištirti laboratorijoje. Ištyrus šiuos produktus, žuvų miltuose aptiktos salmonelės.

Visa siunta šių nekokybiškų žuvų miltų grąžinta ir paruošta išsiųsti atgal gamintojui į Mauritaniją.

„Pagal teisės aktų reikalavimus, Lietuvos pasienio veterinarijos postuose tikrinama kiekviena pašarų siunta, importuojama iš trečiųjų šalių. Tikrinami dokumentai, taip pat tiriama kiekvienos žuvų miltų siunta dėl gyvūninės kilmės sudedamųjų dalių bei, įvertinus riziką, organizuojami kiti laboratoriniai tyrimai. Jei kontrolės metu nustatoma, kad siuntos neatitinka reikalavimų, Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba įpareigoja importuotojus grąžinti produkciją atgal į trečiąsias šalis arba saugiai sunaikinti“, – komentavo Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Gyvūnų sveikatingumo ir gerovės skyriaus vyriausiasis veterinarijos gydytojas Žilvinas Ilevičius.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba Skubiųjų pranešimų apie nesaugius maisto produktus ir pašarus sistema apie nekokybišką žuvų miltų siuntą iš Mauritanijos informavo Europos Komisiją.

Šiais metais tai jau trečioji žuvų miltų siunta, kurios neleista platinti Lietuvos rinkoje. Gegužės mėnesį buvo grąžinta 80 tonų nekokybiškų indiškų žuvų miltų dėl juose nustatytų gyvūninės kilmės  sudedamųjų dalių, o lapkričio mėnesį 21 tona nekokybiškų žuvų miltų taip pat iš Mauritanijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius