Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 14

Į Lietuvą veržiasi vis daugiau ukrainiečių, tačiau prieglobstis suteikiamas ne visiems

Prieglobsčio Lietuvoje prašančių ukrainiečių skaičius per pastaruosius metus išaugo kelis kartus. Tiesa, anot Migracijos departamento, Imigracijos reikalų sk. vedėjos Lucijos Voišnis, ne visi prašymai būna patenkinami.
Ukrainietė
Ukrainietė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Yra ir nelegalių imigrantų. [...] Tačiau dažniausiai ukrainiečiai atvyksta legaliai. [...] Prieglobsčio 2014 m. jau pasiprašė 48 asmenys. 2012 m. ir 2013 m. tokių prašymų buvo tik 5. Pagrindinės prašymų priežastis – nestabili Ukrainos situacija. Žmonės ieško saugesnio gyvenimo ne tik sau, bet ir savo šeimos nariams“, – sako L. Voišnis.

Per pastaruosius metus vis daugiau ukrainiečių atvyksta į Lietuvą. 2014 m. šalį jau aplankė beveik 4 tūkst. Ukrainos piliečių. L. Voišnis duomenimis, ukrainiečiai į Lietuvą atvyksta įvairiais tikslais.

„Tie, kurie atvyksta darbo reikalais, gauna leidimus dirbti Lietuvoje. [...] Jie dažniausiai išduodami metams. Yra ukrainiečių, kurie atvyksta dėl šeimos susijungimo, – pas sutuoktinį, tėvus ar vaikus. Tokių jau yra 700", – teigia L. Voišnis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius