Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2011 03 24

Į „Megą“ savaitgalį atskris 400 dekoratyvinių balandžių (nuotraukos)

Paskutinį kovo savaitgalį prekybos ir laisvalaikio centre „Mega“ vyks pažintinė dekoratyvinių balandžių paroda. Kovo 26–27 dienomis prekybos ir laisvalaikio centro parodų salėje balandžių augintojai iš visos Lietuvos pristatys gausybę įvairiausių balandžių rūšių – renginyje bus galima išvysti per 400 gražiausių ir įdomiausių dekoratyvinių balandžių.
Plunksnuotas parodos dalyvis
Plunksnuotas parodos dalyvis / Lino Petraškos nuotr.

Parodos lankytojai pamatys ir įspūdingus povinius balandžius, ir ištvermingiausius skrajūnus anglų tiplerius – balandžius, galinčius daugiau kaip 20 valandų skristi be sustojimo. Bus eksponuojamos ir iš Irano kilusių bijų rūšys: Šiaurės Kaukazo, Taškento bijai. Šie paukščiai pakyla į labai didelį aukštį ir yra tikri akrobatai – skrisdami vartosi ore.

Lietuvoje priskaičiuojama 2 tūkst. dekoratyvinių balandžių augintojų. Parodoje bus galima pamatyti ir mūsų šalyje išvestas balandžių rūšis: Klaipėdos aukštaskraidžius, Vilniaus spalvotašonius ir lietuviškus figūrinius vartiklius.

Pažintinės dekoratyvinių balandžių parodos metu bus eksponuojama ir balandininko Lino Petraškos fotografijų paroda „Balandžiai skrydyje“, kurioje įamžinti skrendantys pašto balandžių veislės sparnuočiai.

Parodą organizuojančio Kauno dekoratyvinių balandžių augintojų klubo tarybos nario Arūno Gudunsko teigimu, balandžiai yra puikūs draugai.

„Tai ištikimi, švelnūs ir labai draugiški paukščiai. Jie gali būti puikus pavyzdys žmonėms: balandžiai nekonkuruoja su kitais paukščiais dėl maisto ar pastogės ir poruojasi visam gyvenimui,“ – sakė A.Gudunskas.

Dekoratyvinių balandžių parodoje žiūrovai galės apsilankyti šeštadienį ir sekmadienį nuo 11-19 val. „Megos“ II aukšte esančioje parodų salėje. Parodos lankymas nemokamas.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius