Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2018 12 22

Į merų rinkimų kampaniją įsitraukė ne tik Seimo nariai, bet ir ministras

Ateinančiais metais daliai Seimo narių prisidės naujų darbų – teks dalyvauti merų rinkimų kampanijoje. Į ją jau įsitraukė dalis parlamentarų, paskelbusių apie savo kandidatavimą į miestų merus. Daugiausia jų nori vadovauti Vilniui. Kandidatai žada suderinti darbą Seime ir rinkimų kampanijoje, nes kaip tik jos metu parlamentinės sesijos nevyks.
Virginijus Sinkevičius
Virginijus Sinkevičius / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Konservatorių kandidatė į Klaipėdos merus Agnė Bilotaitė jau dabar sako gyvenanti kaip ant lagaminų. Nors kandidatuoti į merus jau bando ne pirmą kartą, suderinti Seimo narės darbą su rinkimų kampanija visada iššūkis.

„Sunkiausias dalykas yra tai, kad darbas yra čia Vilniuje ir rinkiminė kampanija vyksta Vilniuje, ir tas atstumas tikrai ne mažas, ir tas važinėjimas atimantis daugybę laiko, yra didžiausias iššūkis“, – sakė A.Bilotaitė.

Dar vienas kandidatas į Klaipėdos merus liberalas Simonas Gentvilas teigia jau ir dabar daugiau laiko praleidžiantis Klaipėdoje, nors Vilniuje tebevyksta Seimo sesija.

„Rinkimų kampanija yra sveikas dalykas todėl, kad kalbam apie problemas. Sprendimai, kurie gimsta čia, Seime, 60 projektų, kurie pateikti mano vardu, tai bent pusę jų yra kalipėdietiškos aktualijos. Tai gimsta kūrybiškos idėjos rinkimų kampanijos metu, o tam ir yra sesijos pertrauka, kad mes kaip sesijos nariai grįžtume iš ten, kur kilę, ir dirbtume su savo rinkėju“, – kalbėjo S.Gentvilas.

Darbą Seime ir rinkimų kampanijoje pasiryžęs derinti ir konservatorių kandidatas į sostinės merus Dainius Kreivys.

„Po Naujų metų kaip tik tas yra periodas iki kovo mėnesio, kur šiek tiek ramesnis ir komitetų mažiau, tai aš manau, kad pavyks suderinti šituos dalykus. Ir dabar aktyviai dirbu kampanijai ir aktyviai dirbu Seime. Taip lieka mažiau laiko miegoti, šeimai“, – atviravo D.Kreivys.

Povilas Urbšys siekia ne tik vadovauti Panevėžiui, bet kandidatuoja ir į miesto tarybą. O tai reiškia, kad atsisakęs tarybos nario mandato ir likęs Seime, netektų nemenkos pinigų sumos . Kol kas iš Seimo narių, tik P.Urbšys kandidatuoja ir į savivaldybės tarybą.

„Jeigu tu dalyvauji sąraše, šiuo atveju aš esu sąrašo lyderis, tai jeigu mane išrenka, aš turiu apsispręsti, ar aš palieku kišenėje Seimo nario mandatą, ar palieku savivaldos nario mandatą. Ir jeigu aš, būdamas išrinktas į miesto tarybą, vis dėlto nusprendžiu likti Seime, tai aš netenku virš 9 tūkst. eurų užstato“, – pasakojo P.Urbšys.

Konservatorių lyderis nemato didelės problemos, kad keli jo frakcijos nariai porą mėnesių bus užimti merų rinkimų kampanija.

„Seimo sesija prasidės jau įvykus rinkimams, tai aš didelės priešpriešos nematau. Žinau, kolegos, kurie aktyviai dirbo kaip Seimo nariai, teikdavo pasiūlymus, komitete su D.Kreiviu kartu darbuojamės, frakcijoje su A.Bilotaite dirbam drauge, tai privalumas – jie kaip tik galėjo teikti pasiūlymus įvairiausius, kurie susiję ir su miestų aktualijomis“, – sakė Seimo TS-LKD frakcijos seniūnas Gabrielius Landsbergis.

Kitokia situacija ūkio ministrui Virginijui Sinkevičiui. Jam siekiant Vilniaus mero posto teks suderinti ministro pareigas su rinkimų kampanija. V.Sinkevičius sako tokį planą turintis.

„Dirbti ministru maksimaliai, po darbo valandų dar papildomai įsitraukti į kampaniją, bet turiu skyriaus paramą. Skyriuj yra daugiau kaip šimtas žmonių, papildomai gavau labai daug palaikančių žinučių žmonių, norinčių savanoriauti. Būtinai įtrauksime juos, ir manau, tai užtikrins veną sėkmingą kampaniją“, – kalbėjo V.Sinkevičius.

Skyriuj yra daugiau kaip šimtas žmonių, papildomai gavau labai daug palaikančių žinučių žmonių, norinčių savanoriauti. Būtinai įtrauksime juos, ir manau, tai užtikrins veną sėkmingą kampaniją, – kalbėjo V.Sinkevičius.

Premjeras mano, kad vienam ministrų kabineto nariui pasinėrus į mero rinkimų kampaniją, darbas vyriausybėje nenukentės.

„Jisai yra ministras ir savo pareigas vykdys, o dalyvauti politinėj veikloj, rinkimuose, nė vienam ministrui ir premjerui nedraudžiama. Kažkas bando tokį mitą paskleisti, kad draudžiama. Nedraudžiama. Jis turės galimybę pasinaudoti įstatyme numatyta teise 10 dienų pasiimti atostogas“, – sakė Saulius Skvernelis.

Atsiranda vis daugiau parlamentarų, norinčių Seimo nario kėdę iškeisti į mero. „Tvarkos ir teisingumo“ pirmininkas Remigijus Žemaitaitis sieks Vilniaus mero posto, „valstiečių“ frakcijos narys Valerijus Simulikas jau kelintą kartą taikysis į Šiaulių mero kėdę.

Savivaldybių tarybų ir merų rinkimai vyks 2019 m. kovo 3 d.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius