Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2009 07 03

Į mokamus tualetus – tik 5 minutėms

Klaipėdiečiai, mokamuose tualetuose užtrukę ilgiau nei penkias minutes, gali sulaukti bėdos: užsisėdėjus ims kaukti signaliacija, užsitrenks durys.
Konteinerio tipo tualetai kol kas labiau vilioja vagišius, nei reikalo prispirtus lankytojus.
Konteinerio tipo tualetai kol kas labiau vilioja vagišius nei reikalo prispirtus lankytojus. / Ginos Kubiliūtės nuotr.
Temos: 1 Tualetas

Savivaldybės valdininkai šitaip sugalvojo kovoti su ilgapirščiais, panūdusiais išplėšti monetų surinkimo aparatus viešuosiuose tualetuose ir taip pasipelnyti.

Pasak Miesto tvarkymo skyriaus vyriausiojo specialisto Kazimiero Radžiaus, skaičiuojama, kad vagys jau dabar nuostolių miestui yra pridarę už beveik 9 tūkst. Lt. Praėjusiais metais monetų atpažinimo įrenginys buvo išplėštas Kruizinių laivų terminale įrengtame tualete, o neseniai ir prie Skulptūrų parko.

Pasipelnyti iš tualetų nė vienam ilgapirščiui nepavyko – iškrapštyti į aparatą įkritusių monetų neįmanoma, nes jas saugo stora plieno sienelė. Sugadinę aparatą ilgapirščiai lieka nieko nepešę, tačiau pridaro didelių nuostolių.Išgelbėti žmogų galės tik atvykusios specialiosios tarnybos.

Pasak K.Radžiaus, net ir pasisavinus pinigus, grobis nebūtų didelis – vos keliasdešimt litų. Po inkasacijos paaiškėjo, kad viename iš išplėštų tualetų buvo tik 17 Lt, kitame – kiek daugiau nei 30 Lt.

Sugadinti automatą galima tik patekus į tualetą.

Vagišių įžūlumas ir paskatino įvesti naują tvarką – tualete užsisėdėjus ilgiau nei penkias minutes pradės veikti kurtinanti signalizacija, durys užsidarys. Teigiama, kad garsas viduje bus didžiulis. Išgelbėti žmogų galės tik atvykusios specialiosios tarnybos.

Naujieji konteinerio tipo tualetai Klaipėdai kainavo apie 350 tūkst. Lt. Apsilankyti juose šiuo metu kainuoja litą. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius