-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 04 23

Į Neringą užklysta plėšrios lapės ir ūsuriniai šunys

Į Neringos gyvenvietes pastaruoju metu vis dažniau užsuka įtartinai atrodantys plėšrūs gyvūnai, keistu, jiems nebūdingu elgesiu gąsdindami vietos gyventojus ir turistus.
Pagauta lapė
Neringoje bus medžiojamos lapės ir ūsuriniai šunys. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nors nei šiais metais, nei praėjusiais pasiutligės židinių Neringoje nebuvo užfiksuota, gyventojai turi būti atsargūs, nuo laukinių gyvūnų laikytis atokiau. Antradienį ši problema buvo aptarta  Neringos savivaldybės Ekstremalių situacijų valdymo komisijoje.

Užpuolė lapė

Komisijos pirmininkas, Neringos savivaldybės administracijos direktorius Algimantas Vyšniauskas informavo, kad iš Valstybės sienos apsaugos tarnybos Neringos užkardos gauta informacija, kad tarnybos metu lapės buvo sužalotas pasienietis. Lapė jį netikėtai užpuolė miške.

Gulinti nuplikusi lapė praėjusį savaitgalį pastebėta Nidos centre. Posėdžio metu prisimintas atvejis, kuomet prieš porą savaičių Neringos policijos komisariato pareigūnai nušovė keistai besielgiantį usūrinį šunį, kuris buvo pastebėtas pievelėje prie Neringos savivaldybės pastato.

Suaktyvins plėšrūnų medžioklę

Plėšriųjų gyvūnų medžioklė nėra populiari, dėl to gali būti padidėjęs lapių ir usūrinių šunų skaičius.

Kaip pastebėta posėdžio metu, nutriušę, gyvenvietėse lengvo maisto ieškantys gyvūnai dažniausiai būna išstumti iš vados ir nusilpę. Anot komisijos narių, plėšriųjų gyvūnų medžioklė nėra populiari, dėl to gali būti padidėjęs lapių ir usūrinių šunų skaičius. Tiksliai nežinoma, kiek šių gyvūnų galėtų būti Kuršių nerijoje. Žinoma tik tai, kad nuo praėjusių metų balandžio 1 dienos, per metus buvo sumedžiotos 93 lapės ir 61 usūrinis šuo.

Ekstremalių situacijų valdymo komisija nusprendė kreiptis į Kuršių nerijoje medžioklės plotus turinčius medžiotojų būrelius, kad suaktyvintų laukinių gyvūnų medžioklę, ypatingą dėmesį  skiriant teritorijoms aplink gyvenvietes.

Žmonės, pamatę įtartinai atrodantį ir besielgiantį gyvūną gyvenvietėje, turėtų apie tai informuoti  bendruoju pagalbos telefonu 112 arba kreiptis į Neringos policijos komisariatą.

Derėtų nepamiršti, kad į gyvenvietes laukinius gyvūnus privilioja patys žmonės, išpilantys maisto atliekas į pamiškes, netvarkingai jas laikantys savo kiemuose.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius