Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 01 06

Į Palangą ir toliau plūsta šventiškai nusiteikę rusai

Per Naujuosius sulaukusi didžiulio žmonių srauto, svečių Palanga nestokoja ir šiomis dienomis. Į kurortą plūsta rusai. Vietos verslininkai dosnius poilsiautojus pasitinka įvairiomis dovanomis ir nuolaidomis.
Palanga jau pasipuošė Kalėdų spalvomis
Palanga / Aurelijos Kripaitės/15min.lt nuotr.
Temos: 3 Rusai Rusija Palanga

J.Basanavičiaus gatvėje tarsi vasarą: atviri langai, skamba muzika, o ir poilsiautojų čia netrūksta. Daugiausiai jų – iš Rusijos. Vieni atvykę į Palangą švęsti rusiškų Kalėdų, kiti, kurorte likę po Naujųjų, tęsia iki sausio dešimtosios truksiančias žiemos atostogas.

„Į Palangą atvažiuojam dažnai, bet kokiu metų laiku. Čia graži gamta, harmonija, geras aptarnavimas“, – kalba poilsiautoja iš Kaliningrado.

Turizmo informacijos centro vadovė sako, kad kiekvieną žiemą rusakalbių Palangoje sulaukiama vis daugiau, plečiasi ir jų geografija. Į kurortą atvažiuoja ne tik Maskvos, Sankt Peterburgo ar Kaliningrado gyventojai. Sulaukiama jų iš Pskovo ar net Vladivostoko.

Čia graži gamta, harmonija, geras aptarnavimas

„Jeigu lygintume tris Baltijos šalis, tai palankiausios kainos yra Lietuvoje. Jos padidintos, bet ne taip kaip vasarą. Dvivietis kambarys 4 žvaigždučių viešbutyje kainuoja 350–400 Lt. para“, – teigė Palangos turizmo informacijos centro direktorė Alla Valužienė.

„Rinkomės patį geriausią viešbutį. Kainos mums priimtinos. Gyvename Maskvoje, ten gana dideli atlyginimai, todėl čia mums nebrangu. Be to, mūsų vaikai suaugę, abu dirbame, tai galime sau leisti. Svarbiausia turi būti baseinas, pirtis ir gera virtuvė“, – vardino poilsiautojų pora iš Maskvos.

„Viešbutis geras, vertas tokių pinigų. Dar labai svarbu, kad čia yra kur pastatyti automobilį ir nereikia jo palikti bendroje aikštelėje ar mokėti kas valandą pinigus“, – mano poilsiautojai iš Sankt Peterburgo.

Vietos verslininkai sako, kad visi poilsiautojai vienodai laukiami, nesvarbu, iš kur jie, tačiau pripažįsta, kad mažiausiai savaitei atvažiuojantys rusai – ypatingi. 

„Mandagūs, visai negaili arbatpinigių. Atvirai pasakius, jie – dosnūs“, – sakė kavinės „Pajūrio žibintas“ darbuotojas Darius Baubkus.

„Nuo sausio antros dienos iš tikrųjų prasidėjo antplūdis rusakalbių svečių ir dabar viešbutyje 95 proc. svečių yra būtent rusakalbiai iš Maskvos. Kažkokių specialių poreikių jie neturi, o mes visada teikiam nedideles dovanėles kambariuose Kalėdų proga ir darom išskirtinius pusryčius, kad jie jaustų, kad yra šventė“, – pasakoja viešbučio „Gabija“ valdytoja Audra Vainoraitė.

Po rusų Kalėdų, kai kurios kurorto kavinės užvers duris, bet neilgam. Valentino dieną, kuri šiemet bus švenčiama kartu su Palangoje itin išpopuliarėjusia stintų švente, vėl laukiama gausių svečių. Kai kurie kurorto viešbučiai tam savaitgaliui jau užsakyti beveik 80 procentų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius