-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 02 24

Į prezidento postą nusitaikė ir K.Prunskienė (atnaujinta 20.26 val.)

Buvusi žemės ūkio ministrė Kazimira Prunskienė naujienų portalui 15min.lt patvirtino ketinanti dalyvauti gegužę vyksiančiuose prezidento rinkimuose.
Kazimira Danutė Prunskienė
K.Prunskienė iš pradžių ketino paremti D.Grybauskaitės kandidatūrą, tačiau vėliau persigalvojo. / Redo Vilimo/BFL nuotr.

Jei pirmajame prezidento rinkimų ture nepasiseks, K.Prunskienė teigia ketinanti kandidatuoti ir Europos Parlamento rinkimuose, kurie vyks kartu su prezidento rinkimų antruoju turu.

Galvojo paremti D.Grybauskaitę

„Apsisprendžiau dar gal sausio mėnesį. Dalyvausiu kaip nepriklausoma kandidatė“, – naujienų portalui 15min.lt sakė K.Prunskienė.

Paklausta, kodėl nusprendė dalyvauti rinkimuose, ji teigė anksčiau svarsčiusi paremti europarlamentarės Dalios Grybauskaitės kandidatūrą, tačiau vėliau persigalvojo. „Mane paveikė tai, kad ji vienareikšmiškai remia Andrių Kubilių - jo Vyriausybės politiką, sprendimus, kuriuos aš vertinu kritiškai. Be to, kalbėdama apie antikrizinius veiksmus, ji sakė, kad juos dar reikia griežtinti, o štai ir patys konservatoriai dabar planą švelnina. Mano nuomone, prezidentas turi būti nepriklausomas, savotiška atsvara Vyriausybės nuomonei", – sakė dar viena kandidatė į prezidento postą.

Partijai nebevadovaus

Ilgametė Valstiečių liaudininkų partijos lyderė K.Prunskienė teigė, jog eina ne kaip partijos kandidatė. „Taip nusprendžiau todėl, kad prezidento misija negali remtis vieno sektoriaus rėmimu. Mūsų partija orientuojasi daugiau į kaimą, agrarinį sektorių, gal tai ir tiesa. Bet aš į prezidentus einu ne kaip mūsų partijos kandidatė, nes, jei laimėčiau, atstovaučiau visą tautą. Manau, mano kompetencijos tam užtenka: turiu patirties ekonomikos, energetikos, socialinių reikalų, tarptautinių ryšių srityse“, – sakė politikė. Ji pridūrė laukianti visų organizacijų ir politinių partijų, nekeliančių savo kandidato, paramos.

„Šeštadienį vyks Valstiečių partijos suvažiavimas, bus renkami nauji vadovai, tvirtinami įstatai. Aš į pirmininkus nekandidatuosiu. Tiesa, girdėjau, kad partija svarsto paremti mano kandidatūrą prezidento rinkimuose“, – užsiminė K.Prunskienė.

Taip pat „valstiečiai“ ketina nuspręsti, kas atstovaus partiją Europarlamento rinkimuose. „Pirmasis prezidento turas bus anksčiau. Jei nepavyks, turiu moralinę teisę kaip specialistė pretenduoti į Europarlamentą. Tačiau aš ketinu rimtai dirbti dėl prezidento rinkimų. Bet kuriuo atveju, manau, kad dalyvavimas prasmingas, net jei nepavyks laimėti. Kai kurie kandidatai prezidento rinkimus vadina pasiruošimu Europarlamento rinkimams, savotiška reklama. Aš taip nemanau. Mano yra du tikslai: pirmas – laimėti, ir antras – vesti rimtą dialogą su žmonėmis, kritikuoti konkurentus“, – teigė K.Prunskienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius