Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 03 01

Į Prezidentūrą veržiasi žemaitis

Dar vienas pretendentas į prezidento postą – žemaičių tautybę siekiantis įteisinti aktyvistas Arvydas Norvydas. Kelti jį kandidatu į šalies vadovo postą nusprendė naujai įkurta Žemaičių partija. Sprendimas priimtas šeštadienį išplėstiniame partijos valdybos posėdyje.
Egidijus Skarbalius tikisi, kad iš antro karto Žemaičių partiją pavyks įsteigti oficialiai.
Egidijus Skarbalius į prezidento postą nesibalotiruos, nes laukia šeimos pagausėjimo. / „Scanpix“ nuotr.

Jei Vyriausioji rinkimų komisija  (VRK) sutiks, žemaitis A.Norvydas  pareiškinius dokumentus dėl kandidatavimo žada į Vilnių atvežti jau rytoj.

A.Norvydas – penktąją dešimtį įpusėjęs teisininkas iš Telšių, Žemaičių partijos pirmininko pavaduotojas. Jo kandidatūrą pasiūlęs partijos pirmininkas Egidijus Skarbalius naujienų portalui 15min.lt teigė, jog pretendentas esą turi visus šansus išeiti į antrąjį rinkimų ratą. Svarbiausia, jis esą  nesusijęs su jokiomis valdžios institucijomis, turi teisinį išsilavinimą, be to, nestokoja  prezidentui būtinų būdo savybių: yra ramus, tvirtas, patikimas. E.Skarbalius su juo eitų net į žvalgybą. Beje, jie abu yra  tarp aktyviausių  žemaičių tautos registro kūrimo iniciatorių, –  nori suskaičiuoti, kiek žemaičių yra visame pasaulyje.

„A.Norvydas yra iš nedidelio Lietuvos miesto, – iš ten skurdas daug labiau matosi nei iš Vilnius“, –gyrė savo kandidatą Žemaičių partijos lyderis.  Pats E.Skarbalius, kuris  politikoje labiau žinomas žmogus nei A.Norvydas,  teigė, jog pats kandidatuoti neturi kada, nes yra labai užsidegęs Žemaičių partijos reikalais, be to, birželį, kai bus pats rinkimų įkarštis, laukia šeimos pagausėjimo. Tačiau žadėjo būti A.Norvydo rinkimų štabo vadovu.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius