-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2012 09 18

Į profesines mokyklas šiemet priimta per 19 tūkst. mokinių

Šiemet, kaip ir praėjusiais metais, profesinio mokymo sistema viršijo mokinių priėmimo užduotį. Profesijos ketina mokytis 19 680 merginų ir vaikinų – trimis šimtais daugiau negu buvo planuota. Beveik 9 tūkst. priimtųjų pasirinko profesines mokyklas jau turėdami brandos atestatus, o 800 turi ir aukštąjį išsilavinimą, rašoma Švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM) pranešime spaudai.
Butų statyba Lietuvoje išaugo 46 procentais
Statybos. / Andriaus Ufarto/BFL nuotr.

Šiemet tarp populiariausių  profesijų buvo automechanika, statybos apdaila, paslaugų srities profesijos – pardavėjai, padavėjai ir barmenai. Stojančiųjų susidomėjimo sulaukė  naujos profesijos – kaimo turizmas, žirgininkystė.

Lyderiai tarp profesinių mokyklų, gerokai daugiau pirmakursių negu buvo planuota sulaukę: Kauno socialinių paslaugų ir statybos verslo darbuotojų profesinio rengimo centras (planas 350, priimta 534),  VšĮ „Elektrėnų profesinio mokymo centras“ ( planas 350, priimta 491), Vilniaus paslaugų verslo darbuotojų profesinio rengimo centras (planas 320, priimta 410), Kauno ryšininkų mokykla (planas 250, priimta 310).

Mažiau mokinių rinkosi žemės ūkio, amatų profesijas. Pavyzdžiui, Skuodo kaimo verslų, amatų ir paslaugų mokyklą pasirinko tik 29 mokiniai, Bukiškių žemės ūkio mokyklą – 69.

Šiuo metu Lietuvoje veikia 79 profesinio mokymo įstaigos, jose mokosi per  46 tūkst. moksleivių. Profesinis mokymas yra nemokamas, pažangiems mokiniams mokamos stipendijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius