Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 01 16

Į protesto akciją iš Kauno išvyko keli šimtai smulkiųjų verslininkų (nuotraukos, video)

Penktadienio ryte į protesto akciją išsiruošė daugelis Kauno turgaviečių prekeivių. Iš anksto užsiregistravę specialiuose sąrašuose smulkieji verslininkai Vilnių pasieks užsakytais autobusais.
Kauno verslininkai išsiruošė į protestą Vilniuje.
Kauno verslininkai išsiruošė į protestą Vilniuje. / Raimondos Mikalčiūtės/15min.lt nuotr.

„Iš mūsų turgaus į Vilniuje vyksiantį piketą važiuoja 50 žmonių, todėl tilpsime į vieną autobusą. Girdėjau, kad prekybos miestelyje „Urmas“ dirbantys prekeiviai užsisakė du – matyt, daug žmonių iš ten važiuos“, – 15min.lt sakė prie Vilijampolės turgaus pažadėto transporto laukiantis šios prekyvietės darbuotojas Vytautas.

Plakatais, termosais su karšta kava ir arbata, sumuštiniais ir bandelėmis nešini Vilijampolės turgaus prekeiviai į Vilnių iškeliavo 9 val. Paklausti, ko tikisi pasiekti dalyvaudami protesto akcijoje prie Seimo, smulkieji verslininkai vylėsi, kad bus tiesiog išgirsti.

„Nieko konkretaus nelaukiam: nesitikim pažadų, kad mokesčiai bus sumažinti tuoj pat. Bet norime parodyti, kad pasikeitusi mokesčių sistema, dėl ko mums taip išaugo išlaidos, jog dirbsime į minusą, netinkama. Taip neteisinga: mes patys sau susikuriame darbo vietas, keliamės 4.30 val., o iš darbo grįžtame 19 val. Dirbame, kad galėtume išmaitinti savo vaikus. Tačiau jei niekas nesikeis, o mes, be visų mokesčių, būsime dar apstatyti kasos aparatais, neišgyvensime”, – piktinosi prisistatyti nenorinčios Vilijampolės turgaus prekeivės, parduodančios įvairias daržoves.

Dauguma iš Kauno vykstančių smulkiųjų verslininkų turguose prekiauja maisto produktais – vaisiais, daržovėmis, mėsos, pieno ir kitais gaminiais. Jų skyriai turgavietėse penktadienį nedirbs.

Tačiau visiškai tušti Kauno turgūs neliks. Į protesto akciją nevyko nemaža dalis turgavietėse drabužiais, avalyne, bižuterija, kosmetika ir panašiais daiktais prekiaujančių pardavėjų.

Verslininkai išvyksta į protesto akciją:

 

VIDEO: Į protesto akciją iš Kauno išvyko keli šimtai smulkiųjų verslininkų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius