Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 08 21

Į Rotušės aikštę pakvies šeštoji tradicinė Šv. Baltramiejaus mugė

Penktadienį Vilniuje Rotušės aikštėje 11.00 val. jau šeštą kartą vyks tradicinė Šv. Baltramiejaus mugė. Tai dar viena Vilniaus tradicinė amatų mugė, kuri pernai buvo oficialiai pripažinta Lietuvos tautiniu paveldu.
Vilniaus gatvėse prasidėjo tradicinė Kaziuko mugė.
Mugė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Šių metų mugės globėja bus Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Mugė prasidės iškilminga amatininkų eisena su Vilniaus cechų vėliavomis, mugės metu skambės XV a. Europos viduramžių muzika, čia bus demonstruojami rekonstruoti vėlyvųjų viduramžių ir Renesanso epochos amatai, menai bei cechų tradicijos.

Taip pat bus demonstruojama ir mokoma įvairiausių amatų – auksakalių, siuvėjų, audėjų, batsiuvių, odminių, stalių, kubilių, puodžių, stiklo ir vitražo, kalvių, knygrišių, senosios medicinos, maisto gamybos, žvakių liejimo, muilo gamybos, aludarių ir kitų. Rotušės aikštėje savo pareigas vykdys budeliai, vyks „dėžės“ teatro peržiūros ir kita.

Mugę organizuoja Vilniaus m. savivaldybės Dailiųjų amatų, etnografinių verslų ir mugių programos dalyvė, Vilniaus dailiųjų amatų asociacijos narė VšĮ „Amatų gildija“.

Šv. Baltramiejaus mugė Vilniuje žinoma dar nuyo XVII amžiaus vidurio. Ji buvo paminėta pirmajame puodžių cecho statute 1664 m. Šv. Baltramiejus yra žinomas kaip įvairių specialybių amatininkų (visų specializacijų odininkų, taip pat tinkuotojų, mėsininkų, knygrišių, balnių, batsiuvių, siuvėjų, kepėjų ir t.t.) globėjas visoje krikščioniškoje Europoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius