Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 24

Į Seimą kreipsis Baltarusijos opozicijos lyderė Sviatlana Cichanouskaja

Seimo posėdyje antradienį į parlamentarus kreipsis Baltarusijos opozicijos lyderė Sviatlana Cichanouskaja. Baltarusijos opozicijos atstovės kreipimasis numatytas praėjus metams, kai pernai gegužės 23 dieną Aliaksandro Lukašenkos režimas privertė Minske leistis iš Atėnų į Vilnių skridusį „Ryanair“ lėktuvą su 126 keleiviais.
Sviatlana Cichanouskaja
Sviatlana Cichanouskaja / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Minske buvo sulaikytas tinklaraštininkas Romanas Protasevičius ir jo draugė Sofija Sapega. Gegužės pradžioje Vilniuje studijavusi Rusijos pilietė S.Sapega buvo Baltarusijos teismo nuteista šešerių metų laisvės atėmimo bausme.

Seimo Ryšių su visuomene skyriaus pranešime taip pat primenama, kad gegužės 21-ąją baltarusiai mini Politinio kalinio dieną, o gegužės 29 dieną sukanka dveji metai, kai S. Cichanouskajos vyras buvo sulaikytas, o šiais metais nuteistas 18 metų laisvės atėmimo bausme.

S.Cichanouskaja po Vakarų nepripažįstamų Baltarusijos prezidento rinkimų 2020 metų rugpjūtį, per kuriuos perrinktas autoritarinis šalies vadovas A.Lukašenka, pasitraukė į Lietuvą ir iš čia vadovauja baltarusių opozicijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius