-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2010 02 23

Į seniūno vietą – be konkurso

Padaryti stulbinančią karjerą gali padėti net gimtoji vieta.
Kauno rajono politikai pritarė specialistų parengtam bendrajam rajono teritorijos planui, kuriame numatyta koncepcija galios 25 metus.
Greita A.Insodos karjera sukėlė įtarimų Kauno rajono savivaldybės tarybos nariui A.Karlonui. / Eriko Ovčarenko/dienraščio „15 minučių“ nuotr.

Tokia išvada peršasi sužinojus apie tai, kaip į Kauno rajono Rokų seniūno pareigas paskirtas naujasis seniūnas Antanas Isoda. Iki šiol jis dirbo Taurakiemio seniūnijos žemės ūkio specialistu. Tačiau neseniai be konkurso buvo paskirtas į daug aukštesnes – Rokų seniūno pareigas.

Tai sukėlė įtarimų Kauno rajono savivaldybės tarybos nariui Arūnui Karlovui, kuris teigė nelabai suprantantis, už kokius nuopelnus A Isoda gavo šešiomis kategorijomis aukštesnes pareigas valstybės tarnyboje nei užėmė iki naujojo paskyrimo.

Pasinaudojo įstatymų painiava?

Kaip rašo portalas Kaunoalėja.lt, tarybos narys pastebėjo, kad skiriant naująjį Rokų seniūną vadovautasi Valstybės tarnybos įstatymu, leidžiančiu tarnautoją iš vienų pareigų perkelti į kitas be konkurso. Tačiau, pasak A.Karlono, rinkdama seniūnus rajono savivaldybė turėtų vadovautis jai aktualiausiu Savivaldos įstatymu, nurodančiu būtinybę rengti konkursą seniūno vietai užimti bet atsiklausti seniūnaičių nuomonės dėl dalyvaujančių jame kandidatų tinkamumo.

Įstatymai prieštarauja vienas kitam. Savivaldybės administracija vadovavosi jai priimtinesniu“, – įsitikinęs A.Karlonas.

„Įstatymai prieštarauja vienas kitam. Savivaldybės administracija vadovavosi jai priimtinesniu“, – įsitikinęs A.Karlonas. Anot jo, bet kokiu atveju pretendentas į seniūnus neturėtų užimti daug žemesnes pareigas už tas, į kurias kandidatuoja.

Rokų seniūnu nuo sausio 26 d. dirbantis A.Isoda patvirtino į dabartinę darbovietę perkeltas be konkurso. Tačiau, pasak jo, ankstesnis darbas Taurakiemyje buvo įvertintas labai gerai, todėl savivaldybės vadovai pasiūlė užimti žymiai aukštesnes pareigas.

„Manau, mane paaukštino dėl turimos patirties. Anksčiau jau esu dirbęs seniūnu“, – sakė A.Isoda.

Tinkamas, nes pažįsta seniūniją nuo gimimo

Kauno rajono savivaldybės administracijos Personalo skyriaus vedėja Dalė Verbickienė raštu paaiškino, jog A.Isodai seniūno pareigos skirtos atsižvelgiant į Valstybės tarnautojų komisijos, vadovaujamos rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos Reginos Lukoševičienės, išvadas. Pagal jas tvirtinta, kad kandidatas yra vertas šešiomis kategorijomis aukštesnių pareigų, nes jo buvusi darbdavė, Taurakiemio seniūnė, labai gerai įvertino pareigų atlikimą. Be to, A.Isoda nuo 1995 m. iki 2000 m. yra dirbęs Taurakiemio seniūnijos seniūno pareigose. Skiriant žemės ūkio specialistą seniūnu įvertinta net jo gimtoji vieta:
„A.Isoda yra gimęs ir augęs Piliuonos kaime, t.y. tose pačiose apylinkėse, todėl puikiai pažįsta seniūniją ir vietinius gyventojus“, – nurodoma A.Insodos tinkamumą būti Rokų seniūnu palaikančiose Kauno rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojos išvadose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius