Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 11 23

I.Šimonytė: dėl ES ir Baltarusijos derybų detalių pateikti negaliu

Europos Komisijai planuojant technines derybas su Minsku dėl Baltarusijoje prie Europos Sąjungos rytinės sienos įstrigusių migrantų repatriacijos, premjerė Ingrida Šimonytė sakė kol kas dėl to negalinti pateikti detalių. Kartu ji pakartojo, kad humanitarinis koridorius turėtų būti sukurtas pačioje Baltarusijoje.
Ingrida Šimonytė
Ingrida Šimonytė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Tiktai žinome, kad Minske yra žmonės. Kol kas detalių pateikti negaliu“, – paklausta apie vadinamąsias technines derybas antradienį žurnalistams Seime sakė I.Šimonytė.

Lenkijai svarstant nutraukti susisiekimą su Baltarusija, kurios režimas kaltinamas hibridine agresija organizuojant nelegalios migracijos srautus, Lietuva apie tai kol kas nesvarsto.

Pasak I.Šimonytės, su kaimyninėmis valstybėmis diskutuojama apie visus sprendimus, kuriuos priima jos ir mūsų šalis. Taigi derinami veiksmai.

Klausiama, ar Varšuva teiravosi Vilniaus nuomonės apie tai, premjerė sakė, kad Lenkija yra suvereni valstybė, galinti šiuos sprendimus priimti savarankiškai.

Tačiau, anot jos, jeigu tokie sprendimai bus priimami, tai paprastai geros kaimynystės principai reikalautų informuoti.

Yra siūlymas atverti humanitarinį koridorių Baltarusijoje įstrigusiems migrantams daugiausia iš Artimųjų Rytų sugrįžti namo.

I.Šimonytės teigimu, apie tai buvo diskutuota anksčiau.

„Aš bijau, kad iš praktinių sumetimų tai yra labai sunku, o gal net labiau net neįgyvendinamas sprendimas. Ir todėl mūsų siūlymas, tas, kurį mes įgarsiname jau turbūt ne pirmą dieną, yra, kad tą problemą reikėtų spręsti vis dėlto sukuriant humanitarinį koridorių pačioje Baltarusijoje. Per Jungtines Tautas ir kitas organizacijas“, – pabrėžė Vyriausybės vadovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius