Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 09 18

I.Šimonytė: jei užsiimtume kotletais ir keliukais, galbūt kritikos turėtume mažiau

Trakuose šeštadienį vykstančiame parlamentinio Liberalų sąjūdžio suvažiavime premjerė Ingrida Šimonytė pasisakė apie kritiką, kurios sulaukia jos vadovaujama Vyriausybė. Pasak ministrės pirmininkės, kritika, kurios sulaukia valdančioji dauguma, yra „sunkiai pavadinama kritika“.

„Kartais ji panaši į ultimatumus. (...) Aš kartais pagalvoju, kad jei užsiimtume kotletais ir keliukais, galbūt tos kritikos turėtume mažiau. Labai ačiū, kad užsiimame ne kotletais ir keliukais“, – kalbėjo premjerė.

Į suvažiavimą atvykusi Laisvės partijos vadovė, ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė teigė, kad kritika, kurios sulaukia valdantieji, nėra „politinės tautos balsas“.

„Tai yra kelių piktų žmonių kritika, jie tokią teisę turi. Bet keli pikti žmonės negali diktuoti valstybėje sprendimų, kai yra tokios sudėtingos aplinkybės. Lietuva nėra pikta, Lietuva yra įvairi“, – aiškino ji.

Vis dėlto, A.Armonaitės teigimu, krizė neturi būti priežastis neįgyvendinti svarbių pokyčių valstybėje.

„Ar kalbėtume apie augimą sąlygojančias reformas, (...) ar tokias, kurios yra svarbios žmogaus teisių srityje“, – tvirtino ministrė.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga penktadienį pranešė apie teikiamą ultimatumą I.Šimonytei.

„Valstiečiai“ pareiškė reikalaujantys, kad I.Šimonytė per tris savaites atsiribotų „nuo mokestinę naštą gyventojams didinančios mokestinės reformos“, iš esmės pakeistų COVID-19 pandemijos valdymo bei vakcinacijos strategiją, viešai atsiskaitytų už migrantų krizės valdymo kaštus bei pateiktų aiškius terminus, kada nelegalūs migrantai bus grąžinti į kilmės valstybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius