Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 09 /13:38

I.Šimonytė kreipėsi į S.Skvernelį prašydama griežtinti karantiną, jis nesutinka: nėra racionalių pasiūlymų

Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė trečiadienį kreipėsi į laikinai pareigas einantį Ministrą Pirmininką Saulių Skvernelį prašydama jo vykdyti duotą priesaiką tarnauti Lietuvos žmonių gerovei ir kuo skubiau Vyriausybės posėdyje priimti būtinus ir sveikatos apsaugos srities autoritetų siūlomus papildomus griežtinančius karantino sąlygas sprendimus, rašoma Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos pranešime žiniasklaidai. Pranešimą frakcija išplatino likus 18 minučių iki Vyriausybės posėdžio. Darbą baigiantis Vyriausybės vadovas informavo, kad tai daroma nebus, kol nebus racionalių siūlymų.
Ingrida Šimonytė ir Saulius Skvernelis
Ingrida Šimonytė ir Saulius Skvernelis / 15min nuotr.

Trečiadienį prasidėjus Vyriausybės posėdžiui S.Skvernelis sakė, kad racionalių siūlymų iš paskirtosios premjerės negirdi, tik deklaracijas.

„Kadangi jau pradėjome bendrauti politiniais pareiškimais, tai išties vertinu paskirtos ministrės pirmininkės kreipimąsi, bet, deja, vėlgi nė vieno konkretaus siūlymo, ką dar reikia padaryti, kad būtų galima situaciją griežčiau kontroliuoti ir valdyti“, – pareiškė jis.

S.Skvernelis priminė, kad nuo šiandien įsigalioja pokyčiai dėl karantino, kuriuose esą priimti reikalingi ir būtini sprendimai.

Jis vardijo, kad apriboti galimi kontaktai, susibūrimai prekybos centruose, draudžiama bendrauti daugiau kaip dviem šeimos ūkiams, rengti asmenines šventes, pereita prie visuotinio nuotolinio darbo, paankstintos moksleivių atostogos ir panašiai.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Saulius Skvernelis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Saulius Skvernelis

„Jeigu dar norime kažką, paskutinę priemonę, kurią būtų dar galima įvesti, jeigu manoma, kad tai yra neišvengiama, tai iš esmės – nepaprastosios padėties įvedimas. Bet tai yra jau Seimo kompetencija ir Seimas tą sprendimą gali priimti. Esame pasiruošę, jeigu bus nors vienas dar koks nors racionalus, argumentuotas pasiūlymas dėl karantino sąlygų keitimo ir griežtinimo, susirinkti ir į neeilinį posėdį iki to momento, kada nauja Vyriausybė prisieks. Bet deklaracijomis mes tikrai šitos problemos nesuvaldysime ir neišspręsime. Pereikime prie konkrečių darbų, konkrečių žingsnių, kas turi būti padaryta ir ką Vyriausybė nuosekliai darė“, – kalbėjo S.Skvernelis.

Ministrų kabinetui pradėjus svarstyti klausimą dėl karantino sąlygų, laikinasis premjeras kreipėsi į darbą baigiantį sveikatos apsaugos ministrą Aurelijų Verygą, klausdamas, gal jis sulaukė konkrečių siūlymų dėl ribojimų griežtinimo, ne tik deklaracijų. Esą jeigu taip, jiems būtų mielai pritarta.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Aurelijus Veryga
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Aurelijus Veryga

A.Veryga atsakė, kad nieko nesulaukė. Jis taip pat teigė, prisidedantis prie S.Skvernelio nuomonės, kad I.Šimonytės raginimai Vyriausybei – tik deklaracijos.

Sako, kad neturi teisės delsti

I.Šimonytė kreipimesi pažymi, jog trečiadienį paskelbti toliau augantys rekordiniai užsikrėtusiųjų koronavirusu žmonių skaičiai ir pranešimai apie kasdien mirštančius keliasdešimt mūsų bendrapiliečių rodo, kad ligšioliniai sprendimai nepadėjo stabilizuoti situacijos ir pasiekti jos gerėjimo.

„Kreipiuosi į Jus, nes nebeturime jokios moralinės ir politinės teisės daugiau delsti. Kiekviena pradelsta diena kainuoja žmonių gyvybes ir sveikatą. Sprendimai, nepriimti šiandien, reikš prarastas žmonių gyvybes visą ateinantį mėnesį.

Jei neatlaikydama hospitalizuojamų sergančiųjų skaičiaus „perdegs“ ir neužtikrins reikalingos, savalaikės ir kvalifikuotos pagalbos visa Lietuvos sveikatos apsaugos sistema, pasekmės bus itin skaudžios – jau dabar perteklinio mirtingumo rodikliai yra gąsdinantys“, – teigė I.Šimonytė.

„Esu pasiruošusi paremti ir viešai palaikyti reikalingus sprendimus, tokiu būdu pasidalindama Jums tenkančią atsakomybę. Beprecedentės krizės akivaizdoje, kada Vyriausybės veiksmai lemia žmonių gyvybes, negalime ir neturime vadovautis siaurais politinės naudos išskaičiavimais. Tikiu, kad Jūs ir kaip buvęs pareigūnas, ir šiuo metu laikinai einantis Ministro Pirmininko pareigas politinis lyderis, elgsitės garbingai ir ryžtingai“, – rašoma kreipimesi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius