Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 04 15 /12:31

A.Dulkys: visai tikėtina, kad gavus „AstraZeneca“ vakcinų iš Danijos galėtume pradėti masinį skiepijimą

Danijai nusprendus nebeskiepyti savo gyventojų „AstraZeneca“ gamintojo vakcinomis nuo koronaviruso dėl pranešimų apie trombozes, premjerė Ingrida Šimonytė informavo, kad Lietuva paprašė pasidalyti jomis su mumis. Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys sako, kad gavus vakcinų iš Danijos galėtume pradėti masinį vakcinavimą.
Arūnas Dulkys
Arūnas Dulkys / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Perleisti „AstraZeneca“ vakcinas Danijos paprašė kaimyninė Latvija.

„Mes tą jau padarėme. Mes tą jau padarėme vakar“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė I.Šimonytė.

Klausiama, kiek dozių vakcinos paprašyta, premjerė atsakė, kad kiek Danija galės duoti.

„Nes aš suprantu, kad Danija nusprendė išvis neskiepyti „AstraZeneca“. Suprantu, kad sulaukė gana daug prašymų ir, aišku, galės rinktis, kam ir kiek to savo nenaudotino kiekio atiduoti.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ingrida Šimonytė
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Ingrida Šimonytė

Suprantu, kad yra kiekiai kažkokie sandėlyje ir dar kažkokie kiekiai, kurie turėtų ateiti pakeliui, tai tikrai nežinau, ką Danija turi dalinti, ir kaip nuspręs dalinti. Tiesiog kreipėmės dar vakar, pasakėme, kad jeigu Danija svarstytų pasidalinti šitais kiekiais, tai mes tikrai mielai būtumėme tarp tų, kurie perimtų“, – nurodė I.Šimonytė.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„AstraZeneca“ vakcina
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./„AstraZeneca“ vakcina

Ji mano, kad Lietuvoje tikrai bus norinčiųjų skiepytis „AstraZeneca“ vakcina.

„Bent jau iš to, ką girdžiu, atrodo, kad yra daugiau norinčių, negu kad galime paskiepyti“, – komentavo Vyriausybės vadovė.

Klausimas apie sprendimą prašyti Danijos pasidalinti „AstraZeneca“ vakcina nuskambėjo ir per Vyriausybės valandą Seimo plenariniame posėdyje.

Seimo Lietuvos socialdemokratų partijos frakcijos seniūnas Algirdas Sysas, sakydamas, kad žinant, jog su šita vakcina turėjome problemų Lietuvoje, domėjosi, ką darysime, kai gausime kažkokį kiekį „AstraZeneca“ vakcinų, ar numatyta, kam jos bus skirtos ir kaip bus skiepijama jomis.

A.Dulkys teigė, kad, priklausomai nuo situacijos, kuri būtų tuo metu, o labai tikėtina, jog turėsime kitų vakcinų būtent prioritetinėms grupėms, visai tikėtina, kad būtų pradėtas masinis vakcinavimas.

LRV nuotr./Arūnas Dulkys
LRV nuotr./Arūnas Dulkys

„Ir sudarytumėme galimybę skiepytis vakcina tiems Lietuvos žmonėms, kurie manytų, kad bendra vakcinos nauda yra tikrai didesnė už jos riziką. Suteikiant visą pilną informaciją, bet sudarant galimybę kuo didesniam ratui Lietuvos žmonių kuo greičiau sugrįžti į normalų gyvenimą“, – aiškino sveikatos apsaugos ministras.

I.Šimonytė pridūrė, kad dabar jau beveik 174 tūkst. žmonių Lietuvoje yra paskiepyti „AstraZeneca“ vakcina. Kartu ji minėjo, kad interpretacijų apie šią vakciną yra visokių.

„Matyt, kad yra visada ekspertų, kurie žino geriau už ekspertus. Bet, manau, kad net jeigu ta vakcina būtų pasiūlyta visiems, kas nori skiepytis, tai tikrai rastumėme pakankamai žmonių, kurie ateitų ir ja pasiskiepytų įvertinę jos naudą ir teikiamą apsaugą“, – Vyriausybės valandoje Seime kalbėjo premjerė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius