Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2021 04 27

I.Šimonytė nėra tikra, kad galimybių pasas nebus diskriminacinis: abejoja dėl didesnių testavimo apimčių

Pasak premjerės Ingridos Šimonytės, planuojama, kad šią savaitę bus paruoštas Vyriausybės nutarimo projektas dėl galimybių paso. Jos nuomone, nėra kito būdo užtikrinti, kad toks dokumentas nebūtų diskriminacinis, kaip tik sudaryti galimybę testuotis visiems žmonėms, kol kas neturintiems galimybės skiepytis. Tačiau kartu ji abejoja, ar dabar įmanomas dar didesnis testavimas.
Ingrida Šimonytė
Ingrida Šimonytė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Antradienį Seime žurnalistams I.Šimonytė sakė negalinti tiksliai pasakyti, ar Vyriausybės nutarimo projektas bus paruoštas trečiadienį vyksiančiam ministrų kabineto posėdžiui.

Paklausta, kaip bus užtikrinta, kad galimybių pasas nebūtų diskriminacinis, apie ką jau kalba tam tikri žmogaus teisių gynėjai, premjerė teigė, kad, jos nuomone, nėra kito būdo užtikrinti, kad jis nebūtų diskriminacinis, kaip tik sudarant galimybę testuotis visiems žmonėms, kol kas neturintiems galimybės vakcinuotis.

„Ar tą pavyks padaryti, aš nesu tikra. Tai yra labai sudėtingas uždavinys, todėl kad dabar testavimo apimtys yra labai didelės dėl pandemijos valdymo. Ir todėl žiūriu į šitą sprendimą kaip į visiškai trumpalaikį sprendimą.

Kai tik vakcinavimo apimtys pasieks plačiąją visuomenę, kai bus galimybė kiekvienam Lietuvos žmogui priimti sprendimą, ar jis skiepijasi, ar ne, tuomet jau, manau, kad mes kalbėsime apie visai kitą situaciją“, – komentavo I.Šimonytė.

123rf.com nuotr./Skaitmeninis sveikatos pažymėjimas gali tapti išsigelbėjimu turizmo sektoriui
123rf.com nuotr./Skaitmeninis sveikatos pažymėjimas gali tapti išsigelbėjimu turizmo sektoriui

Ar yra daugiau aiškumo, ar testai pasitikrinti dėl COVID-19 bus kompensuojami valstybės ir kiek jie galios?

I.Šimonytės teigimu, daugiau aiškumo bus, kai bus pateiktas pasiūlymas.

„Bet, manau, kad ir kalbant apie kompensavimą, veikiausiai mes turėtumėme kalbėti, kaip yra kitose šalyse. Kad tai yra tam tikru dažnumu žmogui, tarkime, kartą per kažkiek laiko kompensuojama. Kadangi mes neturime išstumti tų testavimo apimčių, kurios mums yra būtinos tam, kad mes valdytume pačią epidemiologinę situaciją“, – kalbėjo premjerė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius