Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 06 16 /09:32

Antrą skiepą gavusi I.Šimonytė: skiepytis reikia ne dėl Tėvynės

Premjerė Ingrida Šimonytė trečiadienio rytą paskiepyta antrąja „Vaxzevria“ vakcinos nuo koronaviruso doze. Ji pažymėjo, kad skiepytis reikia ne dėl Tėvynės, o dėl savęs pačių.

Antrąjį skiepą I.Šimonytė gavo „Litexpo“ rūmuose įsikūrusiame vakcinavimo centre.

Pirmąja „AstraZeneca“ vakcinos doze I.Šimonytė, kaip ir prezidentas Gitanas Nausėda bei Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, dalis ministrų, buvo paskiepyta kovo pabaigoje.

VIDEO: I.Šimonytė paskiepyta antrąja „Vaxzevria“ vakcinos nuo koronaviruso doze

„Viduj žmonių nemažai, bet, spėju, kad yra nemažai, kurie jau skiepijasi antrą kartą, nes tokia ta banga pirmą skiepą gavusių žmonių prieš kelias savaites buvo. Natūralu, kad dabar atėjęs terminas perskiepyti ir matome, kad dabar santykis yra toks, kad daugiau žmonių gauna antrą dozę negu pirmą. Nemanau, kad tai yra labai gerai. Geriau būtų, kad būtų arba lygiai, arba atvirkščiai, nes vis dar yra kur temptis“, – po skiepijimosi žurnalistams komentavo premjerė.

Bent vieną skiepą šalyje šiuo metu yra gavę per 40 procentų žmonių. I.Šimonytės teigimu, šioje srityje turėtume stengtis labiau.

Ji ragino skiepytis, nes, viena vertus, tai efektyvu, kita vertus, turėtume būti labai atsargūs dėl to, ką matome, tarkime, Jungtinėje Karalystėje, kur plinta nauja viruso atmaina, plintanti tarp nesiskiepijusių žmonių.

Anot I.Šimonytės, privalomo skiepijimo nėra, tai yra asmeninio apsisprendimo reikalas.

„Aš nenoriu apeliuoti į patriotizmą ir Tėvynės meilę. Aš noriu apeliuoti į labai paprastus ir labai praktiškus dalykus. Kad ir į tą pačią viruso mutaciją, kuri tikrai anksčiau ar vėliau iki Lietuvos ateis. Taip pat kad mes paskui nebūtume nustebę, kaip čia dabar atsitiko, kad visai neseniai buvus geriems skaičiams ir gerai statistikai, tai pradėjo blogėti. Mes patys galime išties tą užkardyti“, – pažymėjo Vyriausybės vadovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius