Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
04 10 /12:58

I.Šimonytė patenkino G.Jakšto atsistatydinimo prašymą: „Kandidatų tikrai turiu“

Premjerė Ingrida Šimonytė trečiadienį perdavė prezidentui Gitanui Nausėdai švietimo ministro Gintauto Jakšto atsistatydinimo prašymą.

Pareigas paliekantį ministrą laikinai pavaduos socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė.

„Pristačiau prezidentui dekreto projektą dėl švietimo ministro atleidimo ir laikinai einančios pareigas ministro paskyrimo, – trečiadienį po susitikimo su G.Nausėda kalbėjo ministrė pirmininkė. – Laikinai pareigas eis Monika Navickienė.“

VIDEO: G.Jakštas atsakė, kur I.Šimonytė turėtų ieškoti naujojo ministro

I.Šimonytė su šalies vadovu taip pat sakė aptarusi lūkesčius, kas galėtų vadovauti Švietimo, mokslo ir sporto ministerijai, tačiau patikino susitikime nesvarsčiusi konkrečių pavardžių.

„Kandidatų tikrai turiu, bet šiandien jokių pavardžių tikrai neįvardysiu“, – sakė ministrė pirmininkė.

Prezidentui kiek anksčiau trečiadienį pareiškus, kad jis neskubės tvirtinti naujojo švietimo ministro, I.Šimonytė teigė neskubėsianti teikti kandidatūros.

„Pagalvosiu apie tuos lūkesčius (būsimam ministrui – BNS) ir tada pasiderinsime dėl kandidatūros papildomai“, – sakė ji.

Visgi potencialius kandidatus į Švietimo ministerijos vadovo postą premjerė sakė šalies vadovui ketinanti pristatyti kitos savaitės pradžioje.

Paklausta, ar naujasis švietimo ministras galėtų būti deleguotas ne valdančiųjų konservatorių, o koalicijos partnerių, premjerė sakė, kad pozicijų perskirstymas likus pusei metų iki kadencijos pabaigos būtų „keistas sprendimo būdas“, tačiau pridūrė, kad toks variantas galėtų būti svarstomas, jei koalicijos partneriai parodytų ambiciją.

Atmeta ministro kritiką

G.Jakštas apie atsistatydinimą pranešė antradienį per spaudos konferenciją. Ministras teigė, kad jo pasitraukimą lėmė premjerės aplinkos asmenų duodami nurodymai.

Jo teigimu, paskutinis pavedimas buvo susijęs su tarpinių patikrinimų vertinimo skale, kad tie, kas yra surinkę daugiau taškų, gautų daugiau nei maksimalų balų skaičių. Anot jo, toks pavedimas duotas „be galimybės diskutuoti“.

VIDEO: G.Jakštas atsakė, kur I.Šimonytė turėtų ieškoti naujojo ministro

Tuo metu premjerė sakė G.Jakšto paprašiusi pasiūlyti, kaip įvertinti gerai tarpinių patikrinimų užduotis išsprendusius vienuoliktokus, kad būtų ištaisytas „neteisingumo jausmas“.

„Nebuvo tokių pavedimų, tik tiek galiu pasakyti. Visi ministrai puikiai žino, kad visada buvo galima su manimi diskutuoti, – kalbėjo premjerė. – Mano patarėja mano prašymu, mano pavedimu tiesiog pasiūlė ministerijai pagalvoti, ar yra koks sprendimo būdas, kad spręsdami vieną problemą nesukurtume kitos.“

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Gintautas Jakštas
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Gintautas Jakštas

Pasak jos Vyriausybėje „visada galima diskutuoti“.

„Mane galbūt šiek tiek nustebino ministro reakcija“, – sakė I.Šimonytė.

Premjerė teigė iš būsimo ministro besitikinti, kad jis maksimaliai įgyvendins Vyriausybės programą.

Pasak jos, nauji lūkesčiai naujam ministrui – maksimaliai įgyvendinta Vyriausybės programa.

„Procesai yra keli: tarpinių atsiskaitymų užbaigimas ir pasirengimas ateinančių metų procesui, kad jis būtų jau kitoks nei šįmet, (...) pasiruošimas brandos egzaminams. (...). Reikia pasiruošti rudeniui, atnaujintų programų startui jau tose klasėse, kuriose jos startuos nuo šio rudens“, – sakė ministrė pirmininkė.

„Ir taip pat – Nacionalinės švietimo agentūros vadovo paieška“, – sakė ji.

Šiemet pirmą kartą pradėjus taikyti privalomą vienuoliktokų žinių patikrinimą, kurio vertinimai numatyti kaip sudėtinė brandos egzaminų rezultatų dalis, viešumoje kilo pasipiktinimas dėl per klampių ir sudėtingų fizikos bei matematikos B lygio užduočių.

Vėliau skųstasi ir kitais patikrinimais, pedagogai teigė, kad nespėjo pasiruošti pačiam procesui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius