-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 20

I.Šimonytė opozicijai: galbūt paprasčiau interpeliuoti visą Vyriausybę, nei penkis atskirus ministrus?

Opozicijai užsimenant apie interpeliacijas vis daugiau ministrų, kurie, jos akimis, nesusitvarko su darbu, premjerė Ingrida Šimonytė sakė, gal tada paprasčiau interpeliuoti visą Vyriausybę. Kartu ji tikino, kad priekaištų ministrams turi galbūt rimtesnių, nei opozicija sugeba surašyti į interpeliacijas. Tačiau ji kartojo visais jais pasitikinti.
Ingrida Šimonytė
Ingrida Šimonytė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Kolegoms jau čia kyla noras interpeliuoti vos ne kas antrą ministrą, tai gal paprasčiau tiesiog interpeliuoti Vyriausybę? Tai mažiau reikėtų ir klausimų rašyti. Nes, kiek esu pastebėjusi, sunkiai sekasi, jau kai pagrasinta interpeliacija, surašyti kažkokius rimtus priekaištus“, – antradienį Seime žurnalistams sakė I.Šimonytė.

Kartu premjerė aiškino, kad paprastai su ministrais kalbantis apie darbą, ji jiems priekaištų turi galbūt rimtesnių, nei opozicija sugeba surašyti į savo interpeliacijas.

„Tai paprasčiau turbūt vieną parašyti nei kad penkias“, – komentavo ji.

I.Šimonytė kartojo pasitikinti visais ministrais.

„Jeigu aš nepasitikėčiau kuriuo nors ministru, aš tikrai su ministru nedirbčiau. Tai, kad aš turiu priekaištų ir savo kolegoms, ir sau pačiai, mano atrodo, tai yra normalu. Tai, kad aš tų priekaištų neišsakau prieš kameras, tai, mano nuomone, taip pat yra normalu, nepaisant to, kad gal jūs norėtumėte tuos priekaištus išgirsti į kameras.

Bet aš to nedarysiu, kol mes kartu dirbame, kol stengiamės kartu dirbti ir, manau, kad daugelį dalykų, kur kartais kažkas nepasiseka ar laiku padaryti, ar galbūt gerai padaryti, tikrai yra pataisoma ir ištaisoma. Tikrai ministrai reaguoja į mano pastebėjimus, ieškome geriausių sprendimų, kas ne visada yra lengva, nes viešoji politika yra toks dalykas, kad čia nėra atsakymų visiems tinkančių“, – kalbėjo ji.

Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Aurelijus Veryga
Pauliaus Peleckio / BNS nuotr./Aurelijus Veryga

I.Šimonytė nemano, kad opozicija kabinėjasi. Esą toks mažumos atstovų darbas – jeigu mato reikalą pradėti interpeliaciją, tegu pradeda.

„Tiesa, šiandien jau siūlo Statutą pakeisti, kad tą interpeliaciją padaryti būtų galima paprasčiau. Net galbūt ir prieštaraujant Konstitucijai, tai tas irgi rodo šiokį tokį „tikėjimą“ savo šitų veiksmų sėkme.

Akivaizdu, kad opozicijos visame pasaulyje turbūt tą patį daro. Nieko čia labai keisto. Ar mato pagrindo tam? Galbūt mato. Aš matau galbūt mažiau, bet čia demokratinė institucija, procedūros aprašytos Statute, nematau jokių problemų“, – nurodė Vyriausybės vadovė.

Seime surinkus parašus energetikos ministro Dainiaus Kreivio interpeliacijai, opozicijos atstovai įvardija ir daugiau Vyriausybės narių, kurių darbas jiems nekelia džiaugsmo bei kurie galbūt nusipelnė tokio paties politinio proceso, kaip į parlamentarų klausimus turėsiantis atsakyti kolega.

Prie anksčiau linksniuotų užsienio reikalų ir aplinkos ministrų Gabrieliaus Landsbergio bei Simono Gentvilo stojo ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius