-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti
2021 01 21 /14:57

I.Šimonytės taryboje – „Verslo žinių“ redaktorius R.Barysas, ekspremjeras A.Abišala

Premjerė Ingrida Šimonytė sudarė patariamąją tarybą dėl Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo priemonių plano. Į ją įtrauktas „Verslo žinių“ redaktorius Rolandas Barysas, ekspremjeras Aleksandras Abišala, valstybės institucijų ir verslo atstovai.
Ingrida Šimonytė
Ingrida Šimonytė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Potvarkį dėl grupės sudarymo I. Šimonytė pasirašė trečiadienį. Patariamoji taryba turės premjerei teikti pasiūlymus dėl į planą įtrauktų reformų ir struktūrinių pokyčių įgyvendinimo.

Laikraščio ir portalo „Verslo žinios“ vyriausiasis redaktorius R. Barysas sakė, kad iš pirminių pokalbių nemato rizikos, jog dalyvavimas taryboje kirstųsi su jo kaip redaktoriaus pareigomis, tačiau pridūrė, kad tarybos vizija taps aiškesnė po pirmojo formalaus susirinkimo sausio 29 dieną.

„Kai turėsime pirmą susitikimą, tada išsiaiškinsime iki galo, ar vienodai supratome visas puses“, – BNS sakė R. Barysas.

„Patarimai dera vienodai bet kur, žurnalistai patarinėja daug kam ir tai niekaip negali kirstis su jų interesais. Jeigu kažkur atsiranda susikirtimas su profesinėmis problemomis, tai visada yra galimybė nutraukti tokius bendradarbiavimus“, – teigė R. Barysas.

„Profesiniai interesai yra aukščiau už kitus. Bet iš tų pokalbių, kuriuos turėjau, kol kas nematau jokio interesų konflikto“, – sakė „Verslo žinių“ redakcijos vadovas.

Pasak I. Šimonytės atstovės, premjerė į tarybą kvietė įvairių sričių profesionalus, kurie valdžiai patartų, kaip įgyvendinti Ekonomikos gaivinimo ir atsparumo didinimo planą. Ji pabrėžia, kad visiems grupės dalyviams galioja vienoda tvarka – kilus interesų konfliktui, reikėtų nusišalinti.

„37 proc. šio fondo numatyta žaliajam kursui, 20 proc. – skaitmenizacijai, tad nematome, kur gali kilti interesų konfliktų, bet jei tokių rastųsi, tvarka visiems vienoda – galimus konfliktus deklaruoti, o iškilus nesuderinamumui – nusišalinti“, – teigiama BNS atsiųstame premjerės atstovės Rasos Jakilaitienės komentare.

Anot R. Baryso, I. Šimonytei „Verslo žinių“ pozicija aktuali kaip leidinio, kuris į šalies ekonominės problemas žvelgia „iš didelės distancijos“.

R. Barysas taip pat pabrėžė, kad „Verslo žinių“ redakcija galės išlikti kritiška patariamosios tarybos pasiūlymams, nepaisant jo dalyvavimo tarybos veikloje.

„Šitą klausimą galite drąsiai užduoti bet kuriam „Verslo žinių“ žurnalistui, jūs gausite atsakymą – jie visi yra laisvi, nes jie, pirmiausia, atsakingi ne redaktoriui, o yra Lietuvos piliečiai ir žurnalistai, turintys tam tikras vertybes. Šiuo atveju, nematau absoliučiai jokios problemos“, – sakė jis.

Taryboje taip pat dirbs Nepriklausomybės akto signataras, 1992-aisiais vyriausybei vadovavęs A. Abišala, užsienių investicijų plėtros agentūros „Investuok Lietuvoje“ vadovas Mantas Katinas, ISM universiteto rektorius, buvęs „Lietuvos energijos“ (dabartinės „Ignitis grupės“) vadovas Dalius Misiūnas, pirmasis Vyriausybės vicekancleris Paulius Lukauskas, „Nasdaq“ biuro Lietuvoje vadovė Arminta Saladžienė, bendrovės „Quantum Capital“ vadovė Viktorija Trimbel.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius