2021 08 10 /10:56

I.Šimonytės žinia mitinguotojams prie Seimo: prabanga nesiskiepyti kainuos

Antradienį prie Seimo susirinkus miniai, reikalaujančiai atšaukti galimybių pasą, premjerė Ingrida Šimonytė sakė, kad žmonių prievarta niekas neskiepys. Tačiau kartu ji pabrėžė, kad prabanga nesiskiepyti tiems žmonėms, kurie tai daro ne dėl medicininių priežasčių, tiesiog kainuos.
Ingrida Šimonytė
Ingrida Šimonytė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Paklausta, ką pasakytų skiepytis nenorintiems žmonėms, protestuojantiems prie Seimo rūmų, I.Šimonytė teigė galinti pakartoti tai, ką sakė vakar.

„Vakar mirė dar du žmonės. Iš keliolikos žmonių, kurie mirė per rugpjūčio mėnesį, paskiepytas buvo tik vienas ir tik viena doze. Žmonės gula į ligonines dešimtimis kiekvieną dieną – po 30–40 žmonių naujai reikia tiekti deguonį, kad jie galėtų kvėpuoti“, – Seime žurnalistams komentavo Vyriausybės vadovė.

VIDEO: I.Šimonytės žinutė mitinguotojams prie Seimo: prabanga nesiskiepyti kainuos

Pasak I.Šimonytės, 88 procentai tų, kurie nuo birželio gula į ligonines, neskiepyti nuo koronaviruso nė viena vakcinos doze.

Jeigu kas galvoja, kad į tai galima nekreipti dėmesio, tai tų žmonių valia, kalbėjo premjerė, pabrėždama, jog niekas jų prievarta neskiepys.

„Tačiau jeigu sveikatos sistemai kyla grėsmė, o ji kyla, beje, todėl, kad užimtų lovų skaičius mums indikuoja, kad kitas sveikatos priežiūros paslaugas teks pradėti riboti. Todėl, kad žmonės, kurie pasirinko nesiskiepyti, dabar į tas ligonines gulasi dešimtimis kiekvieną dieną todėl, kad apsikrečia ir suserga sunkesne ligos forma“, – teigė ji.

I.Šimonytė pabrėžė, kad Vyriausybės pareiga yra apsaugoti sveikatos apsaugos sistemą. Esą norima išvengti tokio karantino, koks buvo pernai.

„Galiausiai didelė dalis žmonių – čia žmonės kalba tautos vardu, bet aš noriu atkreipti dėmesį, kad daugiau nei 50 proc. žmonių – visų žmonių Lietuvos – o jei apie žmones, turinčius balso teisę, turbūt apie 60 procentų mes galėtume kalbėti – yra paskiepiję bent viena skiepo doze. Tai tie žmonės taip pat yra tauta ir taip pat turi savo nuomonę apie tai, kokie yra jų interesai ir kaip tie interesai privalo būti apsaugoti.

Todėl Vyriausybė prievarta nieko neskiepys – aš dar kartą noriu tai pabrėžti, bet prabanga nesiskiepyti – prabanga priimti sprendimą neskiepyti tiems žmonėms, kurie tai daro ne dėl medicininių priežasčių, tiesiog kainuos jų kišenei. Toks yra Vyriausybės siūlymas“, – pažymėjo premjerė.

I.Šimonytės teigimu, vienas Vyriausybės siūlymų – nemokėti ligos išmokų nesiskiepijusiems, bet COVID-19 susirgusiems žmonėms. Jis bus teikiamas Seimui.

„Argumentai – lygiai tokie patys: jeigu žmonės priima sprendimą nesiskiepyti ir dėl to suserga, tai ligos išmoka nebūtų tokiu atveju mokama. Tai yra tam tikra finansinė neigiama paskata“, – sakė premjerė.

Paklausta, ar tai neprieštarauja Konstitucijai, ji teigė:

„O kodėl turėtų prieštarauti? Man atrodo, kad yra tokių atvejų ir daugiau draudimo sistemoje, kur dėl tam tikro žmogaus elgesio draudimo išmoka yra nemokama. Čia yra draudimo išmoka.“

VIDEO: Mitinge prieš valdžios sprendimus protestuotojai leido dūmus ir skandavo: „Valdžią lauk“
VIDEO: Prie Seimo – mitingas prieš COVID-19 ribojimus ir kitas valdančiųjų iniciatyvas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius