-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2010 09 25

Į sostinės Gedimino prospektą grįžo 7-8 dešimtmečio dvasia (nuotraukos)

Šį šeštadienį Vilniaus Gedimino prospekte skambėjo bardų dainos. Muzikinė akcija „Vilniaus Brodas gyvas“ ne vieną paragino nupūsti dulkes nuo gitaros ir gatvėje sugroti mėgiamą dainą.
Akcija „Vilniaus Brodas gyvas“
Akcija „Vilniaus Brodas gyvas“ / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Vilniaus mokytojų namų organizuotame renginyje buvo raginama bent trumpam į Vilniaus gatves sugrąžinti 7-8 dešimtmečio dvasią, kuomet anuometiniame Lenino prospekte rinkdavosi muzikuojantis jaunimas. Į renginį vilniečiai buvo raginami ateiti apsirengę minėtus dešimtmečius menančia apranga bei pasiimti tinkamų aksesuarų, pavyzdžiui, senovinę magnetolą. 

Gedimino prospekte tądien buvo galima išvysti ne tik grojantį jaunimą, bet ir dainuojamosios poezijos festivalio „Tai – Aš“, nacionalinio bardų festivalio „Purpurinis vakaras“, dainuojamosios poezijos festivalio „Saulėtosios naktys“ atstovų. Reikšmingas „Vilniaus Brodas gyvas“ fragmentas buvo Vytauto Kernagio fondo scena, kurioje ne tik vyko muzikiniai pasirodymai, bet ir netoliese buvo galima įsigyti maestro V.Kernagio plokštelių tiesiai iš jo vaikų Eglės bei Vytauto rankų.

Netoli Lukiškių aikštės buvo galima apžiūrėti nuotraukų parodą, kurioje buvo įamžinti Vilniaus „Brodo“ vaikai, garsūs kultūros žmonės: Vytautas Kernagis, Algimantas Puipa, Algimantas Mikutėnas, Izolda Keidošiūtė ir kiti. 

Pasak vieno iš šio projekto iniciatorių, Vilniaus mokytojų namų projektų vadovo Juozo Žitkausko, būtų labai keista ir nesuprantama, jeigu visas renginys vyktų be tiesioginės kernagiškos dvasios. Juk patį „Brodą“ V. Kernagis labiausiai ir išpopuliarino.

Juliaus Kalinsko/15 minučių nuotr./Akcija Vilniaus Brodas gyvas
Juliaus Kalinsko/„15 minučių“ nuotr./Akcija „Vilniaus Brodas gyvas“

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius