Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti
2009 09 14

Į stipendijas pretenduos mažiau studentų

Klaipėdos universiteto studentai sunerimo dėl stipendijų skirstymo tvarkos. „15min“ redakciją pasiekė vieno sunerimusio studento laiškas dėl ketinimų mažinti jaunuolių, gaunančių stipendiją, skaičių.
Studentams naujoji stipendijų skyrimo tvarka sukėlė nerimą.
Studentams naujoji stipendijų skyrimo tvarka sukėlė nerimą.

„Sužinojus tokią naujieną dingo noras mokytis. Pirmiausia dėl krizės, juk baigęs universitetą kažin ar rasi darbą, antra – norėdamas gauti nors kokių pajamų turi būti pirmas grupėje, o taip mąstančių, kaip aš, yra ne vienas tūkstantis“, – teigė Pedagogikos fakulteto studentas. Anot jo, net ir nedidelė stipendija labai pravertė, suteikė nors minimalią nepriklausomybę nuo tėvų.

Anot Pedagogikos fakulteto dekano dr. Povilo Žakaičio, studentai patys išsiskirsto stipendijas, fakultetų valdžia į tai nesikiša.

Klaipėdos universiteto studentų sąjungos prezidentė Eglė Stankevičiūtė teigė, kad dar pavasarį buvo diskutuota su bendramoksliais, kaip reikėtų skirstyti stipendijas. Tuomet studentų sąjungos nariai ir grupių seniūnai tarėsi, ar nevertėtų gabiausius skatinti didesnėmis stipendijomis. „Spręsta, kaip geriau – ar mažesnės stipendijos, kurios būtų išdalytos didesniam skaičiui studentų, ar didesnės stipendijos, kurios būtų mokamos mažesniam studentų skaičiui“, – sakė ji.

Tuomet nuspręsta, kad antrasis variantas – geresnis. „Gal ateityje grįšime prie mažesnių stipendijų. Bet vėlgi kyla klausimas – ar 60 litų gali būti skatinimas“, – svarstė studentų sąjungos prezidentė. 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius