-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 15

Į TS-LKD pirmininkus jau iškelta 13 kandidatų

Į didžiausios opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininkus jau iškelta 13 kandidatų.
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius / BFL/Tomo Lukšio nuotr.

Pirmadienis yra paskutinė diena partijos skyriams bei kitiems struktūriniams padaliniams iškelti kandidatą partijos pirmininko rinkimuose.

Partijos skyriai kandidatais į šias pareigas pasiūlė dabartinį konservatorių vadovą, opozicijos lyderį Andrių Kubilių, jo pagrindine konkurente per praėjusius partijos vadovo rinkimus buvusią Seimo vicepirmininkę Ireną Degutienę, ankstesnį partijos vadovą europarlamentarą Vytautą Landsbergį, Seimo narius Valentiną Stundį, Arvydą Anušauską, Mantą Adomėną, Arvydą Vidžiūną, Paulių Saudargą, Audronių Ažubalį, Dainių Kreivį, Agnę Bilotaitę, Kęstutį Masiulį, Naglį Puteikį.

N.Puteikiui partijos Priežiūros komitetas yra uždraudęs kurį laiką eiti bet kokias vadovaujančias pareigas partijoje dėl komentaro apie bendrapartietį „Facebook“ paskyroje. Šį sankcija gali būti taikoma ne ilgesniam kaip vienerių metų laikotarpiui.

Pagal partijos įstatus, pirmininką dvejų metų kadencijai iš kandidatų, kuriuos gali siūlyti taryba, TS-LKD bendrija Lietuvos krikščionys demokratai, frakcijos, bendruomenės ir skyrių susirinkimai, renka visi TS-LKD nariai. Kandidatai į pirmininkus gali būti keliami ne anksčiau kaip penki mėnesiai ir ne vėliau kaip du mėnesiai iki pasibaigiant TS-LKD pirmininko kadencijai.

Pasibaigus kandidatų kėlimo terminui, visiems kandidatams skiriamas vienas mėnuo rinkimų agitacijai vykdyti. Po jo vieną savaitę vyksta balsavimas. TS-LKD pirmininko tiesioginiai rinkimai laikomi įvykusiais, kai juose dalyvauja ne mažiau kaip pusė visų partijos narių. Išrinktu laikomas tas kandidatas, kuris surenka daugiau kaip pusę rinkimuose dalyvavusių TS-LKD narių balsų.

2011 metų pavasarį I.Degutienė buvo pagrindinė ilgamečio partijos pirmininko A.Kubiliaus varžovė renkant partijos vadovą. Tų metų gegužę vykusiuose partijos vadovo rinkimuose A.Kubilius gavo 5,5 tūkst balsų, už I.Degutienę balsavo 4,6 tūkst. partijos narių.

Šiemet konservatorių partijos suvažiavimas numatomas balandžio pabaigoje-gegužės pradžioje. Iki jo partijos vadovas jau turi būti išrinktas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius