-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 26

Į tyrimą dėl ryšių su rusų diplomatais įtraukta I.Rozova vėl nori vykti į ortodoksų asamblėją

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) Seime atstovė Irina Rozova pranešė eilinį kartą sulaukusi kvietimo dalyvauti Tarpparlamentinėje ortodoksų asamblėjoje. Seimo valdyba sprendimo dėl jos dalyvavimo kol kas nepriėmė.
Irina Rozova
Irina Rozova / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Į Seimo valdybą dėl dalyvavimo asamblėjoje I.Rozova kreipėsi su raštu.

„Atkreipiu jūsų dėmesį į tai, kad eilinį kartą gavau kvietimą dalyvauti Tarpparlamentinės ortodoksų asamblėjos posėdyje, kuris vyks 2020 metų balandžio 2–5 dienomis Milane, Italijoje.

Prašau jūsų apsvarstyti ne tik mano dalyvavimą šiame susitikime, bet ir apskritai Lietuvos Respublikos dalyvavimą asamblėjos darbe. Primenu, kad Lietuva yra viena iš šios tarptautinės organizacijos įkūrėjų“, – Seimo narės valdybai adresuotą raštą trečiadienį posėdžio metu perskaitė Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Viktoras Pranckietis
Luko Balandžio / 15min nuotr./Viktoras Pranckietis

Reaguodamas į prašymą, opozicijos lyderis socialdemokratas Julius Sabatauskas pasiūlė dėl nuomonės šiuo klausimu kreiptis į Užsienio reikalų komitetą, konservatorė Irena Degutienė – į Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetą. Seimo valdyba bendru sutarimu tam pritarė.

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas dar nėra baigęs tyrimo dėl I.Rozovos ryšių su rusų diplomatais, kurie paaiškėjo komitetui pradėjus aiškintis politikės dalyvavimo Tarpparlamentinės ortodoksų asamblėjos sesijoje Sakartvele praėjusių metų birželį aplinkybes.

Be to, jau surinkti parašai, kad Seimo narei būtų pradėta apkaltos procedūra.

Apkaltos iniciatoriai teigia, kad nuslėpusi savo ryšius su rusų diplomatais I.Rozova „galimai šiurkščiai pažeidė Konstituciją ir sulaužė Seimo nario priesaiką“.

Tyrimas Nacionalinio saugumo ir gynybos komitete dėl I.Rozovos inicijuotas paaiškėjus, jog 2018 metų sausį Seimo pirmininkas V.Pranckietis gavo Valstybės saugumo departamento rekomendaciją neišduoti politikei leidimo dirbti su įslaptinta informacija.

VSD dokumente rašoma apie tarimąsi su Rusijos diplomatais dėl finansinės paramos Rusų aljansui, Seimo narės bendravimą su iš Lietuvos 2014 metais išsiųstu Rusijos generaliniu konsulu Vladimiru Malyginu.

Seimas komitetui taip pat pavedė atlikti tyrimą politikų, disponavusių informacija apie I.Rozovą, veiksmų. Komitetas aiškinasi, kokius sprendimus, susipažinęs su medžiaga apie I.Rozovą, priėmė Seimo pirmininkas, kiti informaciją gavę Seimo nariai.

Tyrimą NSGK turi baigti iki balandžio 30 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius