Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 11 20

I.Vėgėlė vs G.Nausėda. Kokie advokato šansai?

Kai kurios apklausos rodo, kad buvęs Advokatų tarybos pirmininkas Ignas Vėgėlė gali surinkti nemažai balsų prezidento rinkimuose. Politologai sako, kad rinkimų favoritu išlieka dabartinis šalies vadovas, tačiau I.Vėgėlės nurašyti nedera. Jis pats kol kas apie dalyvavimą prezidento rinkimuose kalba užuominomis.
Gitanas Nausėda ir Ignas Vėgėlė
Gitanas Nausėda ir Ignas Vėgėlė / 15min nuotr.

Naujausiais portalo delfi.lt užsakytų apklausų duomenimis, prezidento rinkimuose labiausiai gyventojai palaikytų G.Nausėdą (15,4 proc.), antroje reitingo vietoje esantis I.Vėgėlė surinktų 12,1 apklaustųjų balsų.

Trejetuką užbaigia dabartinė premjerė Ingrida Šimonytė, kurią prezidente norėtų matyti 10,8 proc. respondentų.

Ankstesnėse apklausose I.Šimonytės rėmėjų buvo kiek mažiau – 7,9 proc., I.Vėgėlės irgi – 8,9 proc. O G.Nausėdos reitingas nežymiai smuko nuo 16,8 proc.

Visgi kai kurie ekspertai sako, kad šios apklausos sureikšminti nereikėtų, nes joje respondentams pasiūlytas ne vienas dešiniųjų kandidatas, tad jų balsai išsibarstę.

„Spinter tyrimai“ apklausos duomenys
Rugsėjis Spalis
G.Nausėda 16,8 15,4
I.Vėgėlė 8,9 12,1
I.Šimonytė 7,9 10,8

Svarbūs bus ištekliai

Mykolo Romerio universiteto (MRU) politologė Rima Urbonaitė sako, kad reitingai rodo realius I.Vėgėlės šansus mesti iššūkį G.Nausėdai.

„Kol kas iš šitų reitingų, kuriuos mes matome ir kurie atrodo palankūs I.Vėgėlei, labai sunku atsakyti į klausimą, kokie jo realūs šansai, nes mes nežinome, kiek jis turėtų, sakykime, ir finansinių, ir žmogiškųjų išteklių kampanijai vykdyti“, – 15min teigė politikos ekspertė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius