Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 03 05 /2014 03 06

Į Vilnių žengia pavasaris: Europos aikštėje montuojami oranžinių dviračių nuomos terminalai

Pernai startavusi dviračių nuomos sistema „Cyclocity Vilnius“ šiemet sezoną gali pradėti gerokai anksčiau. Trečiadienio rytą šalia Europos aikštės pradėti montuoti dviračių nuomos terminalai, pirmieji dviračiai į gatves išriedės jau balandžio 1-ąją.
Šalia Europos aikštės montuojami oranžinių dviračių nuomos terminalai
Šalia Europos aikštės montuojami oranžinių dviračių nuomos terminalai / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Dar pernai rudenį Vilniaus meras Artūras Zuokas prabilo, kad oranžinių dviračių sezonas sostinėje galėtų prasidėti nuo balandžio 1 dienos ir tęstis bent iki lapkričio 1-osios. Tuomet sistemą diegiančios bendrovės „JCDecaux“ atstovai tikino, kad viskas priklauso tik nuo oro sąlygų, nes, tarkim, pernai sniegas nutirpo tik balandžio vidury.

Ši žiema sniegu leido pasidžiaugti vos kelias savaites, o kovas prasidėjo išties šiltais orais, tad nelabai ir stebina jau prasidėję dviračių stovų montavimo darbai.

Iki gegužės vidurio Vilniuje bus įrengti 36 dviračių savitarnos terminalai: tai – net 12 terminalų daugiau nei praėjusiais metais. Atnaujinti ar įsigyti sistemos vartotojo kortelę bus galima kovo antroje pusėje.

Aurimo Šrubėno nuotr./Oranžiniai dviračiai Vilniaus gatvėmis važinės dar kelias dienas
Aurimo Šrubėno nuotr./Oranžiniai dviračiai

„Ankstiname sezoną net dviem savaitėmis dėl puikių orų: tai – mūsų dovana vilniečiams ir miesto svečiams, – sakė „JCDecaux Lietuva“ generalinė direktorė Žaneta Fomova. – Balandžio pradžioje pradės veikti pirmieji 33 dviračių terminalai. Šiemet plėsimės Antakalnio pusėn iki Olandų žiedo, dviračiais bus galima pasiekti ir Kalnų parką, „Žalgirio“ stadioną, Lietuvos Edukologijos universitetą, Saltoniškių ir T. Narbuto gatves, Lietuvos vaikų ir jaunimo centrą, kitas gausiai lankomas vietas.“

Miesto dviračių sistemos duomenimis, pernai liepos-spalio mėnesiais 200 oranžinių dviračių važinėjosi beveik 6,6 tūkst. Vilniaus miesto gyventojų ir svečių, rugsėjo 12-ąją užfiksuotas rekordas – dviračiais važiuota net 1 900 kartų.

„Vos per keturis pirmojo sezono mėnesius, pagal naudojimąsi dviračių savitarnos sistema, tapome vieni iš lyderių ne tik Europoje, o ir pasaulyje, – džiaugiasi Ž.Fomova. – Maksimaliai padidinę terminalų ir dviračių skaičių, tikimės padvigubinti pernykščius rezultatus ir labai ženkliai prisidėti prie darnaus miesto kūrimo. Socialiai atsakingoms įmonėms, kurios rūpinasi savo darbuotojų sveikata, miesto švara, pasiūlysime sezoninę partnerystę už specialią kainą.“  

Pirmasis dviračių nuomos Vilniuje sezonas 2013 metais startavo liepos 15-ąją.

Šiemet dviračių skaičius turėtų išaugti iki 300, bus 12 papildomų nuomos punktų. Iš viso punktų bus 36, juose – apie 600 stovų.

Pusės metų abonento kaina šiemet sieks 69 Lt. Iš viso numatyta į projektą investuoti 22 mln. Lt.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Montuojami oranžinių dviračių nuomos terminalai.
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Montuojami oranžinių dviračių nuomos terminalai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius