-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 01 20

Į VRK posėdį Antanas Guoga negali atvykti dėl to, kad atostogauja Dubajuje?

Apie sprendimą atsisakyti Seimo nario mandato pranešęs Antanas Guoga buvo kviečiamas ketvirtadienį atvykti į Vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK) pagarsinti savo sprendimą – tik taip komisija nusprendė galinti panaikinti parlamentaro mandatą. Tačiau A.Guoga informavo VRK, kad ketvirtadienį neatvyks, nes yra ne Lietuvoje. Gali būti, kad į komisijos posėdį parlamentaras negali atvykti dėl to, kad yra Dubajuje – jo žmona socialiniame tinkle paskelbė ten atostogaujanti.
Antanas Guoga
Antanas Guoga / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Apie tai, kad parlamentaras informavo Seimo valdybą nesantis Lietuvoje, trečiadienį pranešė BNS.

Jis nurodė, kad trečiadienį išvyksta į Europos Sąjungai (ES) nepriklausančią valstybę asmeniniais tikslais.

Kaip BNS sakė VRK pirmininkė Laura Matjošaitytė, A.Guoga teigė galintis ketvirtadienio VRK posėdyje dalyvauti nuotoliniu būdu.

Komisijos nariams suabejojus, ar toks būdas pareikšti apie pasitraukimą iš Seimo yra tinkamas, A.Guoga paprašė jo sprendimą svarstyti tik kovo pradžioje.

Kai kurie parlamentarai ėmė spėlioti, ar A.Guoga neapsigalvojo, o pats parlamentaras feisbuke VRK norą pamatyti jį gyvai pandemijos metu pavadino „kažkokiu akmens amžiumi“.

„Aš atsisakyti mandato noriu, o ne patekti į Seimą. Kodėl reikia daryti problemas ten, kur jų nėra. Per kelias minutes internetu tokį klausimą galima išspręsti. Žodžiu, patekti į Seimą yra lengviau, negu iš jo išeiti“, – piktinosi jis.

Sąžiningai laikausi karantino taisyklių ir turiu svarbesnių užsiėmimų negu parodomieji VRK posėdžiai.

„Kad nebūtų jokių spekuliacijų, dar kartą labai aiškiai pasakau, kad Seimo nario mandato atsisakau, tačiau į komisijos posėdį rytoj nevyksiu. Nesiruošiu gyventi pagal VRK politines užgaidas. Sąžiningai laikausi karantino taisyklių ir turiu svarbesnių užsiėmimų negu parodomieji VRK posėdžiai“, – rašė jis.

Apie tai, kur šiuo metu gali būti A.Guoga, sufleruoja jo žmonos socialiniame tinkle pasidalinta atostogų nuotrauka, kurioje ji pozuoja prie Burdž al Arabo viešbučio Dubajuje.

15min kreipėsi į A.Guogą ir teiravosi, ar jis šiuo metu yra Dubajuje, tačiau atsakymo nesulaukė.

Seimo žiemos sesija jau yra pasibaigusi, o pavasario sesija prasidės tik kovo 10 dieną.

Pagal Seimo statutą, parlamentaras laiką tarp Seimo sesijų, jeigu jis neturi dalyvauti Seimo komitetų, komisijų posėdžiuose, planuoja savarankiškai.

15min prieš savaitę skelbė gavusi informacijos apie tai, kad A.Guoga net ir būdamas Seime galėjo būti „Cypherpunk Holdings“ generaliniu direktoriumi.

Pats parlamentaras 15min tuomet tikino savo veiklą įmonėje sustabdęs neribotam laikui, tačiau jau kitą dieną „Cypherpunk Holdings“ paskelbė, kad A.Guoga grįžo vadovauti šiai Kanadoje įsikūrusiai įmonei.

Beje, šiuo metu šis pranešimas įmonės puslapyje nebepasiekiamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius