Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 11 03

I.Degutienė remia keturių dienų darbo savaitės idėją

Seimo pirmininkė Irena Degutienė remia parlamento opozicijos ir kai kurių ekspertų siūlymus įvesti keturių dienų darbo savaitę.
Irena Degutienė
Irena Degutienė / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.

„Aš asmeniškai tam pritariu. Tai daug (priimti sprendimus dėl darbo savaitės sutrumpinimo – BNS) nekainuoja, užtenka Vyriausybės nutarimo krizinėje situacijoje“, – antradienį žurnalistams sakė Seimo vadovė.

Ji pabrėžė, kad siūlymą dėl darbo savaitės trumpinimo kelia ir verslininkai.

„Jie mato vieną iš prevencijos nedarbo didėjimui – trumpinti darbo savaitę: siūloma dirbti ne penkias ar šešias dienas, o keturias“, – kalbėjo I.Degutienė.

Galimybę sutrumpinti darbo savaitę su I.Degutienė antradienį aptarė su banko „DnB NORD“ vyriausiuoju analitiku Rimantu Rudzkiu.

Jis žurnalistams sakė, kad sprendimus dėl darbo savaitės trumpinimo reikia priimti „žaibiškai“.

„Manau, atsirastų tokių žmonių, kurie sutiktų dirbti keturias dienas per savaitę ir gauti 80 proc. atlyginimo. Nebūtina žmogui mažinti algos ar atleisti kažkiek žmonių, nes tokiu būdu galima atleisti ne tuos žmones, kuriuos reikia“, – sakė analitikas.

Jis BNS aiškino, kad įteisinus 4 darbo dienų savaitę kiekviena įstaiga galėtų pasirinkti, kiek dienų dirbti ir ar žmogų priimti dirbti, pavyzdžiui, 0,7–0,8 etato. Dabar tokios galimybės įstatymai nesuteikia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius